„Îi recomand premierului Victor Ponta să mai înfiinţeze vreo două-trei comisii tot pentru cazul Ioana Băsescu şi îl asigur că voi fi solidar cu fiica mea, atât timp cât acest şef de guvern a ajuns că folosească Parlamentul ca pe o măciucă într-o bătălie pe care eu ştiu că nu are cum să o câştige. Orice ar scormoni, nu poate găsi nimic ilegal legat de fiica mea sau de mine, pentru că eu ştiu că fiica mea a luat cinstit acel teren. Eu ştiu că l-a luat cinstit, nici preferenţial, cum spunea Ponta, nici de la morţi, cum spunea tata socru. De altfel, ştiu cum va decurge ancheta, vor merge în satul acolo, vor fi filmaţi oameni nemulţumiţi. Eu nu mă tem de astfel de comisii, nu mi-e teamă. Ei au luat mai mult teren în arendă, că aşa procedează şmecherii. Şmecherii nu cumpără teren, îl iau în arendă de la stat”, a spus şeful statului, care a continuat „de astfel de comisii se tem hoţii, eu nu mă tem, le primesc cu condescendenţă”.
Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:
Traian Băsescu: Voi promulga Bugetul Pensiilor imediat ce-l voi primi. Eu mă opun accizei la benzină
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va promulga Bugetul Asigurărilor Sociale imediat ce-l va primi. Şeful statului a spus că el se opune majorării accizei la benzină, din bugetul de stat şi nu Bugetul Asigurărilor Sociale.
„Voi promulga bugetul asigurărilor sociale, nu am de reproşat nimic acelui buget. Obiecţiile mele sunt contra accizei la carburanţi. Acest buget este rezonabil, că şi liberalii trebuie să aibă un ban de alegeri. Din acest punct de vedere, premierul poate să stea liniştit. Voi vota acest buget”, a spus şeful statului.
Băsescu: Decizia de azi stabileşte că limba oficială din Moldova e româna. E un act de dreptate
Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat bucuria cu privire la decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău, prin care s-a decis că româna este limba oficială a statului moldovean.
„Prin decizia de azi a Republicii Moldova s-a stabilit că limba oficială e cea română. E un act de dreptate. Sper ca toate statele democratice să ia act de decizia Curţii Constituţionale. E una dintre cele mai mari bucurii din ultimii ani. Se pune capăt unor încercări de mistificare a unor adevăruri din Republica Moldova. Mă întreb cum se vor numi moldovenii de azi înainte, întrucât sunt vorbitori de română. Implicaţiile sunt enorme, mă întreb ce vor face cei care au editat dicţionarul moldovean – român. Ce vor face toţi aceşti falşi intelectuali cu opera lor care jignea poporul român, dar şi cetăţenii celor două state româneşti”, a spus şeful statului.
Preşedintele Traian Băsescu declara la sfârşitul lunii noiembrie că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării. Şeful statului s-a declarat convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci ţara noastră va fi pregătită.
„Un popor, când are ocazia să fie împreună, nu va renunţa. Nu mizez pe oamni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar acest lucru se va întâmpla pentru că sângele apă nu se face”, a spus preşedintele Băsescu la TVR.
Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia românească, Traian Băsescu a răspuns că ” cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu”.
Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia din România, cu ministrul de Externe, preşedintele a răspuns: „Mă tem că, până una alta, cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu. Nu cred că trebuia să iau o aprobare de undeva”.