Şeful CJ Prahova: Rezultatele controlului de la SJU Ploieşti vor fi date cel mai probabil marţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova spune că rezultatele controlului început săptămâna trecută de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti vor fi date, cel mai probabil, marţi, iar a doua zi după prezentarea rezultatelor va fi lansat concursul pentru postul de manager.
Marilena Vili
06 dec. 2013, 16:01
Şeful CJ Prahova: Rezultatele controlului de la SJU Ploieşti vor fi date cel mai probabil marţi

Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, le-a declarat, vineri, jurnaliştilor că, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu Raed Arafat, reiese că rezultatele controlului declanşat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti vor fi „prezentate”, cel mai probabil, săptămâna viitoare, în cursul zilei de marţi, scrie Mediafax.

„Se anticipează că rezultatele controlului vor fi prezentate marţi. Este vorba despre un control, nu despre o anchetă, că toată lumea a spus că e o anchetă, dar ordinul de ministru face referire la un control”, a spus Mircea Cosma.

Acesta a adăugat că a doua zi după prezentarea rezultatelor controlului de la SJU Ploieşti Consiliul Judeţean va începe demersurile pentru organizarea concursului pentru postul de manager al spitalului.

„Concursul se va organiza a doua zi după ce vom primi rezultatul controlului, în sensul că va fi anunţat, va fi publicat, durează, din punctul de vedere al specialiştilor, 45 de zile. Având în vedere numărul mare de zile libere din perioada următoare, s-a pus în discuţie acordarea la limita maximă a managementului provizoriu, respectiv 90 de zile”, a menţionat şeful CJ Prahova.

Mircea Cosma a semnat, vineri, dispoziţia de încetare a contractului de management dintre CJ Prahova şi Adrian Strâmbeanu şi tot vineri a semnat o nouă dispoziţie, prin care directorul medical al spitalului, chirurgul Florin Puşcariu, devine manager interimar.

Citeşte şi Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti şi-a dat demisia

„Cred că a fost alegerea cea mai bună (numirea ca interimar a lui Puşcariu – n.r.) pentru că problemele au apărut de la sectorul de chirurgie şi cred că în felul acesta se va putea aşeza ceea ce e real şi ceea ce este ipotetic în două părţi, pentru a stabili măsurile care trebuie realizate”, a mai spus şeful CJ Prahova.

Potrivit acestuia, contractul de management pe care Adrian Strâmbeanu l-a avut cu CJ Prahova, contract care nu prevedea posibilitatea suspendării din funcţie a managerului, a fost elaborat „după metodologia în vigoare” şi că, în ceea ce priveşte viitorul contract, intenţionează să introducă nişte clauze „privind rolul Consiliului Judeţean în coordonarea activităţii din spital”.

Managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a cerut, marţi, încetarea contractului său de management, la trei zile după ce secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a cerut suspendarea sa din funcţie şi la o zi după ce ministrul Eugen Nicolăescu a făcut un apel către CJ Prahova să-l suspende pe Strâmbeanu din funcţie.

Citeşte şi Seringi cumpărate de Spitalul Judeţean din Ploieşti ar fi ajuns în chioşcul din spital

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...