Scandal cu poliţia locală: agenţii nu au putut să ridice un vânzător de mături VIDEO

Scandal cu poliţia locală în sectorul 6. Agenţii au vrut să ridice un vânzător de mături, dar rudele acestuia şi alţi comercianţi au sărit în apărarea lui, potrivit Evenimentului Zilei. În cele din urmă, agenţii s-au lăsat păgubaşi.
Filip Stan
07 dec. 2013, 13:27
Scandal cu poliţia locală: agenţii nu au putut să ridice un vânzător de mături VIDEO

Polițiștii au renunțat însă la idee după îmbrânceli și după ce rudele bărbatului au început să strige în drum cum se ”cotizează” pentru a putea vinde.

”Marius! Vino încoace, adu cătușele încoace!”,  așa a început încercarea eșuată a unor polițiști locali de a-l urca într-un Duster pe vânzătorul de mături. Rudele acestuia şi alţi comercianţi au început să strige la poliţişti. ”Ei au voie cu țigări să vândă. Noi n-avem voie cu munca noastră!”, strigă o femeie în fundal.

Incidentul s-a produs pe Bulevardul Iuliu Maniu din București, lângă Piața Veteranilor. După ce rudele vânzătorului au început să strige în gura mare cum se adună bani din piață și se vând ilegal produse, agenții Poliției Locale Sector 6  au renunțat la ideea cu cătușele.

Cel vizat de poliţiştii locali se numeşte Saizu Ovidiu, are 54 de ani și vinde mături cu 5 și 10 lei la Piața Veteranilor. Spune că vinde 10 pe zi. Vineri, 6 decembrie 2013, a fost luat la întrebări de un agent al poliției locale, pentru că își vindea ilegal măturile în zona târgului de sărbători ambulant improvizat între stația de metrou Lujerului și Piața Veteranilor.

Agentul a încercat să-l introducă pe vânzătorul ambulant în maşină, dar tentativa a eşuat, acesta fiind apărat de rude. Amuzant este că Vasilica Saizu, soţia acestuia, care are 56 de ani, a reușit chiar să-și recupereze din mașina poliției locale două dintre măturile confiscate, aflate pe bancheta din spate.
Mai mult decât atât, femeia le-a reproşat poliţiştilor că nu se ocupă de alţi comercianţi care vând ilegal şi că sunt diverse persoane care strâng cotizaşii. Ea le-a indicat chiar o persoană din piață, despre care spunea că are ”legitimație de polițist” și că ar fi persoana care decide cine poate să vână ilegal în jurul pieței și care are propriul comert ambulant ilegal.

În final, vânzătorul de mături a primit doar un avertisment scris, fără a primi însă și copia procesului-verbal, așa cum este legal. Când și-a numărat măturile rămase, Viorica Saizu a constat că  s-a ales cu 6 măturici confiscate.

Piața Veteranilor este o zonă unde în mod constant se pot vedea persoane care vând diverse lucruri direct de pe trotuar, în condiții evidente de ilegalitate.

VEZI SI:

Poliţia Locală Bucureşti îşi cumpără biciclete Segway ca să patruleze în Centrul Vechi

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, 26 august 2024. Împăcări pentru Berbec. Bani pentru Fecioară
Capital.ro
E interzis să faci asta în lift. Lista e lungă. Amenzi pentru românii de la bloc
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
15.000 de euro ca să te muți în acest oraș. OFERTĂ de neratat pentru români!
Adevarul
Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Istoria alegerilor prezidențiale. Care a fost soarta perdanților din turul doi
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Pachetul oferit de Digi RCS-RDS tuturor abonaților din România. Costă doar 5 lei!
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Vor ieși pe minus. Avertisment pentru românii cu bani la saltea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Cercetătorii descoperă o mutație a SARS-CoV-2 care influențează infectarea sistemului nervos central
MediaFlux
VÂRSTA de PENSIONARE CREȘTE și SCADE în același timp! RĂSTURNARE de la 1 SEPTEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...