SĂRBĂTORI 2013. Cum scapi de MAHMUREALĂ după ce ai petrecut cu prea mult alcool

SĂRBĂTORI 2013. Perioada sărbătorilor de iarnă este pentru mulţi dintre noi una în care mesele îmbelşugate sunt servite şi cu porţii zdravene de alcool. Ţuica, fiartă sau nu, pălinca, vinul, berea sau orice alte băuturi obişnuiesc unii să consume curg gârlă în această perioadă a anului şi o mulţime de oameni se confruntă, prin urmare, cu atât de neplăcuta mahmureală. Dacă pe la noi zeama de varză este cel mai cunoscut remediu împotriva mahmurelii, este bine de ştiut că există şi alte antidoturi pentru consumul excesiv de alcool.
Romania TV
28 dec. 2013, 13:35
SĂRBĂTORI 2013. Cum scapi de MAHMUREALĂ după ce ai petrecut cu prea mult alcool

Iată câteva remedii care te scapă de mahmureală în cel mai scurt timp:

Apa

Apa este o necesitate. După cum se ştie alcoolul este diuretic şi poate cauza deshidratare. Tocmai de aceea, înainte de a merge la culcare este indicat să bei până la jumătate de litru de apă. De asemenea, specialiştii spun că dacă la fiecare 500 ml de alcool bei un pahar cu apă vei înlocui fluidele pe măsură de le pierzi şi vei evita o beţie care se lasă cu o mahmureală cruntă.

Băuturi pentru sportivi

Chiar dacă efectul diuretic al alcoolului poate duce la pierderea unor electroliţi, nu este nevoie ca aceştia să fie înlocuiţi imediat. Ce înseamnă acest lucru? Spre exemplu mulţi oameni cred că băuturile pentru sportivi, gen Gatorade, sunt recomandate pentru combaterea mahmurelii, însă specialiştii spun că efectul acestora nu este diferit de cel al apei, aşa că nu arunca banii pe ferestră şi rămâi la apa plată.

Cafea

Mulţi oameni, mahmuri sau nu, preferă să înceapă ziua cu o cafea bună. Este totuşi bine de ştiut că o cafea nu înseamnă rezolvarea tuturor problemelor. În funcţie de persoană, cafeaua poate să te scape de o durere de cap sau să ţi-o amplifice. În cazul în care apelezi la cafea, studiile pe această temă sugerează să bei şi apă întrucât cafeina duce la deshidratare, la fel ca alcoolul. De asemenea, ai putea să iei şi o aspirină, atâta timp cât ştii că aceasta nu îţi poate face rău la stomac.

Mai mult alcool

Cui pe cui se scoate, spune o vorbă din bătrâni, aşa că multe persoane apelează la alcool pentru a scăpa de mahmureală. Totuşi, nu este indicat să consumi o băutură tare, aşa că o bere ar trebui să fie de ajuns pentru a-şi reveni. Specialiştii spun, însă, că aceasta este o idee proastă pentru că nu faci decât să amâni inevitabilul, iar durerea de cap va fi amplificată.

Pâine prăjită sau biscuiţi

Când eşti mahmur, nicio mâncare nu pare prea tentantă, mai ales dacă durerea de cap este asociată şi cu vărsături. Atunci, carbohidraţii sunt cel mai bun remediu pentru a evita o scădere a glicemiei şi, prin urmare, o iritabilitate şi o stare de oboseală accentuate. Astfel, te poţi trata cu gustări uscate, care îţi pun stomacul la lucru fără a-ţi accentua starea de rău.

Fructele, ceaiurile şi plimbările

Pentru a scăpa de mahmureală, în primul rând avem nevoie de odihnă. În plus, ceea ce trebuie să consumăm din belşug sunt ceaiurile (sunătoare, păpădie) sau sucurile naturale de fructe. Datorită lichidelor, alcoolul este eliminat din sânge, iar ficatul îşi va reveni.

Fructele, mai ales citricele, sunt şi ele foarte bune, deoarece vitamina C hrăneşte celula hepatică şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Şi bananele sunt o variantă avantajoasă.

Atunci când suntem mahmuri, mâncărurile grele, precum carnea grasă, ouăle sau brânza grasă nu sunt recomandate.

Un remediu bun împotriva stării de greaţă este mierea. Acest aliment conţine fructoză care ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede.

Pe lângă odihnă şi alimentele-minune, care ne ajută să ieşim cu brio din mahmureală, importantă este şi mişcarea.

Sexul te poate scăpa de mahmureală

Potrivit cercetătorilor, o partidă de sex poate fi un remediu foarte eficient împotriva mahmurelii, după o noapte stropită din belşug cu alcool.

Cel puţin asta a descoperit o echipă de sexologi brazilieni, care, a efectuat un studiu interogativ asupra a 200 de voluntari, atât bărbaţi cât şi femei, care au împărtăşit echipei trăiri din experienţa proprie.

Rezultatele experimentale au arătat că zece minute de sex matinal sunt suficiente pentru ca mahmureala să dispară.

Sexologii explică acest fenomen prin următoarele argumente. Lupta cu mahmureala este câştigată mulţumită prolactinei feminine şi testosteronului masculin, doi hormoni pe care corpul îi secreta în timpul sexului.

Acesti hormoni ajută la eliminarea toxinelor din organism, refăcând vitalitatea acestuia. Descoperirea este valabilă dacă nu s-a consumat mai mult de 300 ml băuturi spirtoase sau un litru de vin.

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Bombă! Revine Gigi Becali în politică!? „O să fiu deputat în decembrie!” Video exclusiv
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Atenție! Cum va trebui să folosiți CNP-ul fiscal
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Ce a putut să spună Victor Ponta. A bătut-o pe Șoșoacă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu despre numirea comisarului european: Discuții cu Ursula von der Leyen și negocieri interne
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?