BOLI la care ne predispune munca la birou. Ce este TENDINITA şi cum poate fi tratată

Munca la birou ne poate predispune la numeroase boli. Pe lângă durerile de spate şi complicaţiile din cauza acestora, munca de birou şi scrisul la tastatură poate provoca afecţiunea numită tendinită. Aceasta este o inflamaţie a unui tendon, iar în cazul în care boala nu este tratată la timp se poate ajunge la ruptură tendinoasă.
Marilena Vili
04 ian. 2014, 13:24
BOLI la care ne predispune munca la birou. Ce este TENDINITA şi cum poate fi tratată

Tendinita este inflamaţia unui tendon, iar tendonul este un ţesut fibros care uneşte un muşchi cu un os. Tendonul poate să se inflameze fie la joncţiunea musculotendinoasă, fie la punctul lui de inserţie pe os, fie în partea sa mediană.

Cauzele care conduc la tendinită

Tendintele pot fi provocate de microtraumatisme repetate, profesionale, sportive sau pot fi de origine degenerativă. Îmbătrânirea ţesuturilor poate fi o altă cauză a tendinitelor. Totodată această afecţiune poate fi legată şi de o boală articulară inflamatorie.

Există, de asemenea, şi o serie de cauze generale care pot duce la apariţia tendinitelor: obezitatea, încălţămintea neadecvată, hidratarea insuficientă, lipsa vitaminelor, frigul, mobilitate articulară scăzută sau lipsa încălzirii.

Simptomele tendinitei

Simptomul dominant al tendinitei este durerea. Durerea se accentuează la palpare şi atunci când se solicită articulaţiile adiacente tendonului inflamat.

Durerea este de obicei acută, înţepătoare, însoţită de o inflamare a zonei înconjurătoare: zona este caldă, roşie şi umflată. Ulterior apare şi scăderea forţei musculare a întregii regiuni afectate.

Principalul risc al tendinitelor netratate este ruptura tendinoasă.

Cum tratăm tendinitele

Prima măsură recomandată este aplicarea unei pungi cu gheaţă pe zona afectată, pentru 2-3 zile. După primele zile pot fi folosite comprese sau băi calde care cresc temperatura corpului şi îmbunătăţesc fluxul sangvin, determinând astfel relaxarea musculară.

Totodată, tratamentul se bazează pe repaus, pe luarea de antiinflamatoare şi pe fizioterapie. În caz de tendinită cronică sau de ruptură tendinoasă, se recurge uneori şi la chirurgie.

Iată cum poţi diminua efectele tendinitelor:

1. Ia o pauză. Este mai uşor de zis decât de făcut, mai ales dacă activitatea care a declanşat tendinita este parte a activităţii zilnice, însă câteva zile de concediu sunt foarte benefice.

2. Fă o schimbare. Dacă tendinita este indusă de exerciţiile fizice, este posibil ca tendoanele inflamate să aibă nevoie de o nouă formă de exerciţiu.

3. Fă o baie caldă. Baia în apă caldă este o metodă excelentă de a creşte temperatura corpului şi de a îmbunătăţi fluxul sangvin. Astfel, încălzirea tendonului înainte de o activitate solicitantă scade durerea.

De asemenea, poţi folosi şi o compresă caldă pusă peste tendonul sensibil, apoi acoperă-l cu o pungă de plastic şi peste toate acestea o pernă electrică şi un bandaj elastic pentru a le ţine. Ţineţi această compresă timp de 2-6 ore.

4. Fă exerciţii. O regulă esenţială este că înainte de a face exerciţii la capacitate maximă trebuie să te încălzeşti prin exerciţii fizice.

Citeşte şi La ce boli eşti predispus în funcţie de luna în care te-ai născut

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce conține untul Deluxe de la Lidl, de fapt. Mulți români îl cumpără, în special când e la ofertă, dar puțini citesc și eticheta
Capital.ro
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Playtech.ro
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul
Cancan.ro
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Devine interzis inclusiv în România din ianuarie 2025. Cetățenii vor fi obligați
StirileBZI
Cu cât vor creşte pensiile de la 1 ianuarie 2025: Ce anunţ a făcut Simona Bucura-Oprescu
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Execuție prin inhalare de azot în Alabama: A treia utilizare mondială a acestei metode
MediaFlux
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?