Cele cinci persoane din Gorj, arestate în dosarul permiselor de conducere, cercetate în libertate

Directorul unei şcoli de şoferi, cei doi instructori şi cei doi poliţişti examinatori de la Serviciul Public de Permise Gorj, arestaţi în dosarul privind eliberarea frauduloasă de permise de conducere, vor fi cercetaţi în libertate, a decis, miercuri, Curtea de Apel Craiova, decizia fiind definitivă.
Iulian Tudor
11 dec. 2013, 16:29
Cele cinci persoane din Gorj, arestate în dosarul permiselor de conducere, cercetate în libertate

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis, miercuri, recursurile făcute de cei cinci la măsura arestării preventive dispuse de Tribunalul Gorj, informează Mediafax. Astfel, poliţiştii Emil Copiluş şi Cristian Nicu Stroe, instructorii auto Vasile Frăţilescu şi Ştefan Tănase, precum şi directorul unei şcoli de şoferi Constantin Turbatu vor fi cercetaţi în libertate. Vasile Frăţilescu, Ştefan Tănase şi Constantin Turbatu au primit interdicţia de a părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.

„Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Emil Copiluş, Nicu Cristian Stroe, Vasile Frăţilescu, Constantin Turbatu, Ştefan Tănase, de sub puterea mandatelor de arestare preventivă emise de Tribunalul Gorj,”, se arată în decizia Curţii de Apel Craiova. Sentinţa instanţei este definitivă.

În 6 decembrie, cei cinci au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Gorj, hotărârea fiind atacată cu recurs.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Constantin Turbatu, directorul şcolii de şoferi aparţinând societăţii TSC 19B SRL, Ştefan Tănase, instructor auto la SC Autoradix SRL şi Vasile Frăţilescu, instructor auto la şcoala de şoferi a societăţii Setifram SRL, sunt acuzaţi dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.

VEZI ŞI Şpagă de tot râsul în dosarul mafiei permiselor auto din Gorj. Iată ce au primit instructorii

Subcomisarul Emil Copiluş şi agentul şef adjunct de poliţie Nicu Cristian Stroe, ambii de la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Gorj, compartimentul examinări şi permise de conducere, sunt acuzaţi pentru luare de mită, trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, preciza DNA.

Poliţiştii au făcut, în 5 decembrie, percheziţii la locuinţa lui Emil Copiluş, din Târgu Jiu, precum şi la sediul Serviciului Public de Permise al judeţului Gorj, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Locuinţa lui Cristian Nicu Stroe a fost percheziţionată în urmă cu aproximativ o lună, când oamenii legii au descins la sediile unor cabinete medicale, ale mai multor şcoli de şoferi, precum şi la biroul informaticianului de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj.

Cei cinci fac parte dintr-o reţea specializată în eliberarea de permise de conducere în schimbul unor sume de bani.

În acest dosar mai sunt anchetate alte zece persoane, toate arestate preventiv în luna noiembrie. Patru dintre cele zece persoane, trei instructori auto şi administratorul unei şcoli de şoferi, au fost trimise în judecată de Parchetul General, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului înaintat Tribunalului Gorj, cei patru aranjau examenele cu poliţiştii examinatori, cărora le trimiteau bileţele sau mesaje pe telefon cu numele candidaţilor care plătiseră sau urmau să plătească pentru a trece proba de sală şi pe cea de traseu.

O parte din probele strânse împotriva membrilor grupării se bazează pe interceptări telefonice şi discuţii ambientale, din care reiese, conform rechizitoriului procurorilor, că suspecţii negociau sumele de bani pentru a obţine cât mai mult de la cursanţi. Cei care nu plăteau aveau parte de probe dificile la examen, în timp ce cursanţii care achitau banii ceruţi erau puşi să conducă maşinile pe trasee foarte uşoare şi pentru intervale scurte de timp.

Trei ofiţeri sub acoperire au mers încă din luna iulie la şcolile de şoferi din Târgu Jiu şi au plătit pentru a susţine examenele pentru obţinerea permisului de conducere, de fiecare dată acestora fiindu-le cerute diferite sume de bani, după cum reiese din rechizitoriul anchetatorilor.

În 11 noiembrie, au fost făcute 17 percheziţii în judeţul Gorj, la sediile unor cabinete medicale, la ale unor şcoli de şoferi, precum şi la biroul informaticianului din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat 900.000 de lei, 23.500 de dolari şi numeroase bijuterii.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Te obligă să plătești. S-a dat ordinul în România
Playtech.ro
Cât costă să mergi cu elicopterul la festivalul Electric Castle 2024. E ultima fiță
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. Cum se apără vedeta. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici: ”Băiatul era singur și
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Raed Arafat a dat ORDINUL în România. Este obligatoriu de joi, 18 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Top 5 atracții turistice în Oslo: ce nu trebuie să ratezi
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'