Întrebat ce prevede hotărârea de guvern, Mirel Palada a spus că „prevede alocarea titlului de interes naţional privind propunerea de oganizare a României a Campionatului European de fotbal din 2020„.
Solicitat să clarifice dacă este vorba de organizarea doar de către România a evenimentului, Palada a admis că nu s-a discutat de organizarea în mod exclusiv de România şi actul normativ „nu exclude faptul că poate să organizeze şi o altă ţară în colaborare cu România„, dar a precizat că nu s-a discutat în mod particular despre alte ţări care ar putea participa la organizare.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, săptămâna trecută, că premierul Victor Ponta „a dat undă verde” pentru candidatura Bucureştiului la găzduirea unor meciuri din cadrul Euro-2020, precizând că vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat să se ocupe de acest proiect din partea Guvernului.
Federaţia Română de Fotbal a depus, la 20 mai, candidatura oficială pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat în 13 oraşe europene. Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.
Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzând trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi sau din sferturi, în timp ce un pachet include semifinalele şi finala. Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion.
Federaţiile interesate pot prezenta cel mult două candidaturi, una pentru pachetul special şi una pentru pachetul obişnuit şi pot prezenta acelaşi oraş pentru cele două pachete sau două oraşe diferite. Vor fi acceptate şi candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016.