Domeniul schiabil Vatra Dornei este compus din patru pârtii, două dintre acestea beneficiind de iluminat nocturn şi instalaţie de produs zăpadă artificială. Vatra Dornei beneficiază de 5,4 kilometri de pârtie omologată, potrivit Agerpres.
Pârtia de schi Parc 1, situată în centrul staţiunii Vatra Dornei, este una dintre cele mai vizitate pârtii de schi din nordul ţării, cu un nivel de dificultate mediu. La baza pârtiei se află o pistă de snowtubing şi şcoala de schi Euroski. Pârtia beneficiază de nocturnă, tunuri de zăpadă, iar accesul la instalaţiile de transport se face pe bază de skipass. Are un grad de dificultate mediu şi o lungime de 900 de metri. Altitudinea la plecare este de 965 metri şi la sosire de 805 metri.
Pârtia Parc 2 este situată deasupra pârtiei Parc 1, făcând legătura cu pârtia Veveriţa. Pârtia beneficiază de o lărgime optimă începătorilor, având grad de dificultate uşor, iar accesul la instalaţia de transport se face pe bază de skipass. Are o lungime de 550 de metri şi o diferenţă de nivel de 50 de metri, beneficiind de instalaţie de zăpadă artificială şi de transport pe cablu.
Pârtia Veveriţa este situată în vecinătatea pârtiei Parc, accesul făcându-se atât de pe strada Parcului, cât şi de pe pârtia Parc 2. Beneficiază de iluminat nocturn şi instalaţie de producere a zăpezii artificiale, accesul la instalaţia de transport făcându-se pe bază de skipass. Pârtia are o lungime de 850 de metri, o diferenţă de nivel de 180 de metri, este iluminată pe timp de noapte cu ajutorul unei instalaţii moderne de nocturnă şi este prevăzută cu instalaţie de teleschi cu capacitate de transport de 900 de persoane pe oră. Pârtia are un grad de dificultate medie.
Pârtia Dealul Negru are un grad de dificultate mediu şi lungimea de 3.000 de metri. Altitudinea la plecare este de 1.250 metri şi la sosire de 850 metri, diferenţa de nivel fiind de 400 metri. Pârtia este deservita de telescaun, dar nu beneficiază de iluminare nocturnă şi zăpadă artificială. Dealul Negru este a treia pârtie ca lungime din ţară şi prima din Moldova. Pârtia beneficiază şi de snowtubing cu bandă transportoare.
Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a anunţat că pârtia ”Şoimul” şi cea pentru începători, nou construită, vor fi deschise pe 20 decembrie, iar în eventualitatea în care nu va ninge în zonă vor fi puse în funcţiune tunurile de zăpadă artificială.
Pârtia ”Şoimul” are o lungime de 1.478 metri cu o diferenţă de nivel de 283 metri şi dispune de cinci tunuri de zăpadă, de o maşină de bătut zăpada, instalaţie de nocturnă şi telescaun pe o lungime de 1.349 de metri, cu o capacitate de transport de 1.200 de persoane/oră. Capacitatea de primire optimă este de 873 de schiori/zi, iar cea maximă de 1.019 de schiori/zi. Pârtia nouă, pentru începători, are instalaţie de teleschi pe o lungime de 500 de metri şi punct de plecare comun cu pârtia ”Şoimul”, dar un alt traseu, spre podul Voroneţ.
În judeţ mai sunt două pârtii de schi – Runc şi Rarău – de nivele de dificultate diferite. Pârtia Runc are un grad mediu de dificultate, o lungime de 430 metri şi o diferenţă de nivel de aproximativ 70 de metri. Pârtia Rarău este recomandată începătorilor, având o lungime de 300 de metri şi o diferenţă de nivel de 20 de metri. Ambele pârtii sunt deservite de teleschi.
Pârtii de schi funcţionale mai sunt şi la Mălini, cu un grad de dificultate uşor spre mediu, o diferenţă de nivel de 100 de metri, deservite de instalaţie de transport prin cablu cu teleschi. Lungimea este de 600 metri, ambele beneficiind şi de instalaţie de iluminat nocturnă.
Două pârtii de schi şi snowboard, funcţionale, mai sunt în comuna Cârlibaba, situată la 36 de kilometri de Vatra Dornei. Pârtia Măgura are o lungime de 1.000 de metri, diferenţă de nivel de 207 metri şi un grad de dificultate mediu. Măgura 2, cu grad de dificultate uşor, are o lungime de peste 500 metri şi o diferenţă de nivel de 125 metri. Accesul pe ambele pârtii se poate face şi cu teleschiul.