Hrăneşte-ţi copilul fără să-i faci rău. Asociatia Şcoala pentru Sănătate propune un GHID PRACTIC de nutriţie

Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, a lansat, marţi, ghidul practic de nutritie "La gradinita si acasa, numai hrana sanatoasa!". La evenimentul de lansare au participat Daciana Sarbu, Cornelia Marin (nutritionist) si Lucia Muntean (educatoare si autoare de carte pentru copii), care au colaborat la realizarea ghidului.
Romania TV
17 dec. 2013, 17:57
Hrăneşte-ţi copilul fără să-i faci rău. Asociatia Şcoala pentru Sănătate propune un GHID PRACTIC de nutriţie

Regulile de nutriţie sunt pentru mulţi o necunoscută, iar cei care suferă cel mai mult din cauza lipsei de informare sunt copiii, care chiar dacă au un regim alimentar echilibrat acasă, nu beneficiază de aceeaşi grijă şi la grădiniţă. Sau, în cel mai rău caz, nu se bucură nici acasă, nici în colectivitate de un regim alimentar sănătos.

Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, a creat ghidul practic de nutritie „La gradinita si acasa, numai hrana sanatoasa!”, ca o sursa de informatie si de inspiratie pentru parinti, educatori si copii, continand sfaturi practice, retete, poezii si exemple de activitati simple prin care copiii pot fi familiarizati cu hrana sanatoasa.

In cele 80 de pagini ale ghidului, cei interesati pot descoperi retete sanatoase pentru copii, poezii avand ca tema alimentele sanatoase si „meniuri in versuri”, detalii despre deprinderile sanatoase ale copilului care pot fi create in familie, dar si un top al greselilor pe care parintii trebuie sa le evite in legatura cu alimentatia copilului.

Daciana Sârbu spune ca si-a dorit sa ajute atat parintii, cat si cadrele didactice din gradinite in efortul deloc simplu de a-i obisnui pe cei mici cu hrana sanatoasa: „Cum facem ca hrana copiilor sa fie naturala, benefica? De unde invatam? Si, mai ales, cum ii convingem pe cei mici sa manance sanatos? Ca parinte, am constatat ca nu e simplu deloc. Iar ca eurodeputata in Comisia de Sanatate, am constatat ca nu e suficient sa muncesc pentru schimbarea legislatiei – vreau sa le ofer parintilor un sprijin concret. Asa s-a nascut proiectul ‘Scoala pentru Sanatate’. Iar acest ghid este darul nostru de Craciun pentru parintii si educatorii care vor hrana mai sanatoasa pentru copiii lor. Speram sa gaseasca in paginile lui idei utile si usor de pus in practica”.

„In spatele acestui proiect se ascunde o poveste sensibila. Ideea ii apartine  Dacianei, care pornind de la dorinta de a-si hrani sanatos propriul copil, a creat un proiect prin care vrea sa ii ajute pe cat mai multi parinti. Am construit impreuna pe fundamentul ideii ca alimentatia sanatoasa inseamna educatie pentru familii si educatie nutritionala in scoli”, a afirmat Lucia Muntean.

„Prin imagini si exemple copiii inteleg mult mai usor. Daca le explici ca merele romanesti, ‘cu viermi’, sunt mai sanatoase decat cele ‘perfecte’, pline de pesticide, ei inteleg, retin si aplica aceasta lectie. Daca experimenteaza si descopera singuri, invata sa le placa mancarea sanatoasa – inclusiv legumele crude. Putem invata copiii sa manance sanatos – cu rabdare, cu imagini, in modalitati cat mai practice”, considera Cornelia Marin.

Lansarea a fost urmata de un Atelier de Gatit, in cadrul caruia copiii invitati au invatat cum se prepara turta dulce sanatoasa si cum se picteaza aceasta folosind coloranti 100% naturali.

Spynews
Karmen Simionescu s-a despărțit de tatăl fetiței sale. Primele declarații ale fiicei lui Adrian Minune despre separare / VIDEO
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a putut să descopere un cuplu în subsolul locuinței. Imaginile înfricoșătoare au făcut înconjurul internetului. ”A locuit aici înaintea noastră”
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Dincă iese nevinovat din închisoare?! S-a aflat după 5 ani
Playtech.ro
Antonia, gafă de proporții! NU mai poate șterse pozele INTIME cu ea, niciodată nu ai văzut-o așa de fierbinte
DailyBusiness
BOMBĂ pentru românii cu credite la bancă! ROBOR scade la cel mai mic nivel din ultimii ani
Adevarul
Locuri stranii dezvăluite de o nouă șosea montană. Peștera de gheață, ca „într-o călătorie spre centrul pământului”
Spynews
Oana Radu a confirmat că este într-o relație! Cum și-a cunoscut artista noul iubit și cu ce se ocupă tânărul
Spynews
Acces Direct. O tânără mămică e disperată! Femeia susține că tatăl copilului l-a dus pe cel mic în vacanță și nu l-a mai adus acasă timp de 5 ani
Evz.ro
Criză în industria auto. Vești proaste pentru iubitorii de Volkswagen
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cristiano Ronaldo și Georgina au fost fotografiați în apă, în timpul unor momente intime, când credeau că nu îi vede nimeni! Au coborât de pe iaht și au dezlănțuit pasiunea dintre ei: e prima oară când superstarul portughez e văzut în timp ce face așa ceva
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Motivul bizar pentru care s-a îngrășat Betty Salam. A apărut cu 20kg în plus la TV
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Cine este polițistul din Gorj care a murit în timp ce încerca să taie iarba din curte. Radu era tatăl a doi copii și un agent respectat în colectivul său
Capital.ro
Telefoanele mobile devin interzise: Sunt dăunătoare! E decizie națională
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
stirilekanald.ro
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
substantial.ro
Unsprezece morți și 24 de răniți într-un accident de autobuz în Shandong, China
MediaFlux
VEȘTI BUNE pentru milioane de români. Guvernul acordă NOI AJUTOARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...