Eşti singur de Crăciun? Iată cum poţi să ai SĂRBĂTORI FERICITE

SĂRBĂTORILE POT FI FERICITE şi pentru cei singuri. Luna decembrie este, în general, asociată Sărbătorilor de Iarnă. La rândul lor, sărbătorile din această perioadă sunt asociate cu uniunea, familia, apartenenţa la un grup. Din cauza acestui concept, cei care sunt singuri pot cădea foarte uşor în momente depresive. Psihoterapeutul Alina Plăişeanu, a explicat, pentru RomaniaTV.net, cum poate fi parcursă mult mai uşor această perioadă pentru cei cărora li se amplifică senzaţia de singurătate.
Marilena Vili
23 dec. 2013, 22:07
Eşti singur de Crăciun? Iată cum poţi să ai SĂRBĂTORI FERICITE

O cauză a accentuării stărilor depresive în preajma Sărbătorilor de Iarnă este stereotipul potrivit căruia această perioadă trebuie petrecută în familie.

„Ni se întâmplă asta pentru că noi avem această imagine creată despre sărbători şi conceptul din spatele Sărbătorilor de Iarnă este că trebuie să fii cu cineva. Dacă ai avea complet o altă gândire despre acest eveniment, atunci probabil nu ar exista reacţiile respective. Singurătatea are mare legătură cu cât de mult e satisfăcută nevoia noastră de contact şi cât de împliniţi ne simţim din punct de vedere al relaţiilor pe care le avem. Senzaţia de singurătate se alimentează în perioada asta pentru că există concepul că de sărbători trebuie să fii în familie. În tot restul timpului e ideal să fii, nu doar în perioada aceasta”, a declarat, pentru RomaniaTV.net, psihoterapeutul Alina Plăişeanu.

În această perioadă este bine să faci ceea ce îţi face plăcere şi să te înconjori de tot ceea ce te face să te simţi bine şi confortabil.

„Dacă tu crezi că sărbătorile sunt un moment de petrecut în familie şi de stat cu prietenii sau în relaţia de cuplu, aş înclina spre apropierea de oricine cu care te simţi confortabil. Dacă îţi vine să îţi suni toţi prietenii şi să-ţi petreci timpul cu ei, fă asta. Dacă îţi vine să rămâi singur, rămâi singur. Oferă-ţi acest timp ţie şi tuturor lucrurilor care ţie îţi fac plăcere, care te fac să te simţi confortabil”, precizează psihologul.

SARBATORI FERICITE: Felicitarea de CRACIUN trimisă de GOOGLE tuturor utilizatorilor

De asemenea, pentru a te elibera de stările depresive, este recomandat să vorbeşti despre ceea ce simţi, despre cum te simţi. Mai mult, nu uita să te bucuri mereu de ceea ce ai deja.

„Uită-te la partea bună a lucrurilor, un fel de focus şi delimitare între ceea ce ţi-ai dori şi ceea ce există deja”, explică Alina Plăişeanu.

Dacă te simţi deprimat pentru că eşti singur de sărbători, gândeşte-te ce este în sufletul celor care îşi petrec fiecare zi din an de unii singuri. Copiii din orfelinate şi bătrânii din azile au o soartă mai tristă ca a ta, aşa că de sărbători, poţi merge să le faci lor o bucuruie. În felul acesta, cu siguranţă, te vei simţi mult mai bine si vei fi mult mai fericit când vei vedea câte zâmbete ai adus pe chipurile unor oameni nevoiaşi.

Totodată, dacă te simţi singur, nu sta închis în casă. Ieşi afară şi mergi să-ţi cauţi un cadou generos.

Citeşte şi SĂRBĂTORI 2013. Petreci în străinătate la sfârşit de an? Iată tot ce trebuie să ştii dacă pleci cu maşina

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...