Sorin Oprescu a precizat sâmbătă, cu prilejul verificării lucrărilor la pasajul suprateran Mihai Bravu, că pe unul dintre poduri se va putea circula din martie 2014. Edilul general ar fi vrut ca lucrările la pasajul Mihai Bravu să fi fost finalizate anul acesta, însă a afirmat că a întâmpinat o serie de obstacole.
„Şapte mii de frânari care au pus piciorul pe frână, te mai păcăleşte câte unul, că aici ştiţi foarte bine cu Romstrade cum s-a întâmplat şi au zis că îl fac, îl fac, îl fac şi am stat un an să aşteptăm să-l facă, după care am avut condiţiile legale de anulat contractul, a început din nou şi cel nefinanţat, că aşa mută domnii consilieri, unii dintre ei câteodată mută banii cum le stă mintea la cine ştie ce altceva”, a răspuns Sorin Oprescu întrebat de jurnalişti ce a stat în calea realizării acestui obiectiv.
Potrivt Agerpres, el a spus că în trei luni de lucrări s-au recuperat şase luni. „La pasajul Văcăreşti început cu doi ani de zile în urmă un an am stat din cauza neînţelegerilor pe care le-am avut cu constructorul, s-au rezolvat şi lucrurile acestea, sper ca niciodată să nu mă mai păcălească cineva în felul acesta, iată că în trei luni aproape că aş îndrăzni să spun că s-au recuperat şase, şapte luni din aşteptarea aceasta”, a adăugat edilul general.
Citeşte şi: Sorin Oprescu, despre candidatura la preşedinţie: Voi vedea peste câteva luni. N-am zis niciodată nu
Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, primul pod e realizat în proporţie de 65%, în câteva săptămâni au fost montate 44 de grinzi pe 11 deschideri. Au început lucrările de realizare a infrastucturii pentru cel de-al doilea pod, în 23 de zile s-au confecţionat 420 de tone de tablă pentru tablierul metalic al podului, care e deja montat.
Prin realizarea acestui proiect, patru mari cartiere care totalizează peste 600.000 de locuitori – Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina – vor fi legate între ele, vor avea conexiune cu zona de nord a oraşului (Aeroport Otopeni, ieşirea spre Valea Prahovei), precum şi alternative faţă de inelul interior reprezentat de bulevardele Mihai Bravu – Ştefan cel Mare, fapt ce va duce implicit şi la decongestionarea traficului în zona centrală.
Contractul a fost atribuit la finele lunii august asocierii Astaldi Spa – Astalrom SA, ambele parte a grupului italian de construcţii. Contractul pentru executarea pasajului suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii, încheiat iniţial cu firma Romstrade, a fost reziliat în decembrie 2012.
Citeşte şi: Oprescu vrea să construiască, până în 2016, câte o sală polivalentă în fiecare sector