O carte scrisă de Radu Beligan, printre cele mai bine vândute volume, în anul 2013

Volumele "Între acte", de Radu Beligan, "Exerciţii de echilibru", de Tudor Chirilă, şi "Uibesc", cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vândute titluri în anul 2013.
Iulian Tudor
23 dec. 2013, 12:57
O carte scrisă de Radu Beligan, printre cele mai bine vândute volume, în anul 2013

În anul 2013, volumul „Exerciţii de echilibru„, de Tudor Chirilă, a ocupat prima poziţie în topul vânzărilor editurii Polirom, potrivit Mediafax. Pe locul al doilea se situează cartea „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii„, scrisă de Aurora Liiceanu.

Romanul lui Dan Lungu, „Sînt o babă comunistă„, ecranizat în regia lui Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu în rolurile principale, ocupă poziţia a treia. Totodată, „Jurnalul fericirii„, de Nicolae Steinhardt, se poziţionează pe locul al patrulea, în timp ce „Toate bufniţele„, de Filip Florian, ocupă locul al cincilea.

CITEŞTE ŞI: „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, printre cele mai furate cărţi din librării, în 2013

De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de cărţi semnate de autori străini, pe prima poziţie în topul editurii Polirom se situează „De veche în lanul de secară„, de J.D. Salinger. Pe locul al doilea în topul preferinţelor cititorilor se situează volumul „Viaţa lui Pi„, scris de Yann Martel. „Cel care mă aşteaptă„, de Parinoush Saniee, este pe locul al treilea în topul vânzărilor editurii Polirom, în 2013.

Romanul „Marele Gatsby„, scris de F.S. Fitzgerald, a avut parte de o nouă ecranizare în anul 2013, avându-i în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan şi Joel Edgerton, în regia lui Baz Luhrmann, şi s-a bucurat de aprecierea cititorilor, poziţionându-se pe locul al patrulea în topul celor mai vândute titluri Polirom, în 2013. Locul al cincilea este ocupat de volumul „Lolita„, scris de Vladimir Nabokov.

Lucian Boia, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu se numără printre cei mai căutaţi autori ai editurii Humanitas de către cititori.

Astfel, pe primul loc în topul celor mai vândute titluri ale editurii se situează volumul „Sfârşitul Occidentului”, scris de Lucian Boia. „Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, ocupă a doua poziţie în topul preferinţelor pasionaţilor de lectură. De asemenea, Neagu Djuvara se numără printre autorii preferaţi ai românilor în anul 2013, volumul „O scurtă istorie a românilor ilustrată”, poziţionându-se pe locul al treilea în topul celor mai vândute titluri ale editurii Humanitas. „Nostalgia, ediţie aniversară”, de Mircea Cărtărescu, ocupă locul al patrulea, iar „Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, este pe locul al cincilea în ceea ce priveşte preferinţele publicului.

La editua Humanitas Fiction, Paulo Coelho este în top, „Manuscrisul găsit la Accra” fiind cea mai vândută carte a anului 2013. Volumul „Caietul Mayei”, de Isabel Allende, se situează pe locul al doilea, urmat de bestsellerul internaţional „Orele îndepărtate”, scris de Kate Morton. Pe locul al patrulea în topul vânzărilor se situează „Obosit de viaţă, obosit de moarte”, de Mo Yan. Volumul „Limbajul florilor”, de Vannesa Diffenbaugh, se poziţionează pe locul al cincilea, urmat îndeaproape de „Oscar şi Tanti Roz”, scris de Eric-Emmanuel Schmitt.

În topul celor mai vândute cărţi Humanitas din acest an se află şi volumul „Cele mai frumoase povestiri din Biblie” în traducerea din ebraică, aramaică şi greacă veche realizată de Monica Broşteanu şi Francisca Băltăceanu, cu un cuvânt însoţitor de Andrei Pleşu şi ilustraţii de Mihail Coşuleţu.

Din seria Junior, cărţi dedicate copiilor, cele mai vândute titluri în 2013 sunt cele trei volume de aventuri ale celebrului Habarnam, protagonistul trilogiei lui Nikolai Nosov: „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, „Habarnam pe Lună” şi „Habarnam în Oraşul Soarelui”.

Cât despre Humanitas Multimedia, prima poziţie în topul vânzărilor de audiobook-uri este deţinută de „Change management”, de Octavian Pantiş, în lectura autoruluui. Lucian Boia se află şi în topul vânzărilor de audiobook-uri, „De ce este România altfel”, în lectura acestuia, poziţionându-se pe locul al doilea. Printre preferinţele românilor în 2013 se numără şi audiobook-ul „Despre frumuseţea uitată a vieţii”, de Andrei Pleşu, în lectura autorului. „Despre seducţie”, de Gabriel Liiceanu, în lectura lui Gabriel Liiceanu ocupă locul al patrulea, iar pe locul al cincilea se găseşte „A cup of tea”, de Katherine Mansfield, în lectura Marianei Mihuţ.

Editura Vellant are la sfârşit de 2013 un top al vânzărilor care îmbină romanul, poezia, eseul şi cartea ilustrată pentru copii. Aşezate descrescător, titlurile care s-au vândut cel mai bine la Vellant sunt următoarele: două romane aflate la graniţa dintre literatură şi psihoterapie scrise de Irvin Yalom: „Problema Spinoza” şi „Soluţia Schopenhauer”. De asemenea, cartea de poezii a poetului anonim care a cucerit internetul, Iv cel naiv – „Uibesc” este în topul preferinţelor românilor.

Volumul lui Alain de Botton care „fură” idei din marile religii ale lumii pentru a le aplica în vieţile necredincioşilor, „Religia pentru atei” se situează în topul celor mai vândute titluri ale editurii Vellant. De asemenea, cartea de eseuri despre treisprezece cupluri celebre din artă şi literatură, „Cealaltă jumătate. Creativitate şi relaţii intime”, coordonată de Whitney Chadwick şi Isabelle de Courtivron, se numără printre volumele preferate ale iubitorilor de literatură. Totodată, trei dintre titlurile colecţiei „Pasărea Măiastră” care cuprinde basme româneşti ilustrate de artişti români – „Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă, în ilustraţiile Cristianei Radu, „Zâna Zorilor”, de Ioan Slavici, ilustrată de Mădălina Andronic, şi „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, de Petre Ispirescu, ilustrată de Maria Surduca, sunt printre cărţile cele mai vândute în 2013 la editura Vellant.

În 2013, cele mai vândute cărţi ale editurii Nemira sunt cele aparţinând autorilor Rodica Ojog Braşoveanu, Nichita Stănescu, Gheorghe Sasarman, Liviu Radu şi George Banu.

În ceea ce priveşte vânzările de cărţi aparţinând scriitorilor străini, primul loc în aparţine lui G.R.R Martin, urmat de Suzanne Collins, Orson Scott Card, Stephen King şi Pittacus Lore.

La aniversarea a 95 de ani de viaţă şi 75 de ani pe scenă, cartea lui Radu Beligan, „Între acte„, publicată recent de editura All, se află deja la a treia reeditare. Volumul este un bestseller ce se apropie de 10.000 de exemplare vândute de la publicarea sa, în luna aprilie a acestui an.

Extrem de apreciată de cititorii români este şi cartea „Rătăciri” scrisă de un alt mare actor român, Horaţiu Mălăele – de asemenea, reeditată şi cu vânzări de mii de exemplare.

În topul vânzărilor din 2013 la editura All se află şi romane bestseller pe plan mondial. Românii citesc multă literatură universală, iar gusturile lor sunt similare cu cele ale cititorilor din ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania şi Statele Unite, după cum au precizat reprezentanţii editurii. Colecţia „Strada ficţiunii” a depăşit, în 2013, 20.000 de exemplare vândute, cap de listă fiind „O sută de nume” şi „P.S. Te iubesc”, cel mai nou, respectiv primul roman (reeditat) ale irlandezei Cecelia Ahern, precum şi „Sanctus” al lui Simon Toyne. Ambii autori s-au aflat în vizită în România, la invitaţia editurii All. Tot un autor consacrat este şi Guillaume Musso, aflat în topul 2013 cu mai vechiul roman „Chemarea îngerului” şi cu cel mai recent titlu publicat în România, „După şapte ani”.

Dintre noile apariţii, în topul vânzărilor se regăseşte bestsellerul chinezului Yan Lianke, „Bucuraţi-vă de viaţă!”, dar şi „Nevăzuţii”, al doilea roman al englezoaicei Katherine Webb tradus de editura All.

Cărţile pentru copii şi cele de gătit se află printre cele mai vândute titluri în 2013, urmând tendinţa ultimilor ani. Întreaga serie PIXI este apreciată de cei mici, drept dovadă sunt miile de exemplare comandate online sau cumpărate din librării, iar pentru 2014 editura All pregăteşte încă 24 de poveşti ale simpaticelor personaje. Pentru prima dată în România apare seria de romane pentru copii „Pisicile războinice”, cu aventurile deja binecunoscute de copiii din întreaga Europă. „Reţete din crudităţi” este unul dintre titlurile cel mai bine vândute în 2013 şi chiar reeditate, însă toate cărţile de cooking s-au vândut foarte bine.

La editura Curtea Veche pe primul loc în topul celor mai bine vândute cărţi de autori străini se situează „Inteligenţa emoţională”, de Daniel Goleman. Locul al doilea este completat de volumul „Puterea prezentului”, de Eckhart Tolle, iar poziţia a treia îi aparţine volumului „Cum să te bucuri de viaţă şi de slujbă”, de Dale Carnegie. În topul celor mai căutate titluri Curtea Veche se poziţionează şi volumele „Scrisorar”, de Mihail Şişkin, precum şi „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, de Jamie Oliver.

În ceea ce priveşte topul celor mai vândute cărţi de autori români, pe prima poziţie se clasează volumul „Reţete vegane fără foc”, de Ligia Pop. „Trei poduri peste lume”, de Principele Radu, ocupă locul al doilea, fiind urmat de volumul „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, de Adrian Cioroianu. Cartea „Privind înapoi prin fereastra bucătariei”, de Dagmar Dusil, se află pe locul al patrulea, iar „Variaţiuni pe o tema de Vater-Puccini”, de Răzvan Petrescu, ocupă poziţia a cincea în topul editurii Curtea Veche.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum de judecătorii Curții de Apel
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Cea mai proastă veste a sfârșitului de an. Se umblă la bani
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Donald Trump acuză tarifele „exorbitante” ale Canalului Panama și amenință cu acțiuni
MediaFlux
DEZVĂLUIRI din AVIONUL MORȚII! Detalii CUTREMURĂTOARE din cursa BUCUREȘTI ZURICH
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii