Peste 50.000 de angajaţi ai MAI vor acţiona în perioada sărbătorilor de iarnă

SARBATORI 2013. Peste 50.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri salvatori vor acţiona, pe durata sărbătorilor de iarnă, în misiuni de menţinere a ordinii publice, fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi intervenţia în situaţii de urgenţă.
Roxana Gagiu
23 dec. 2013, 13:39
Peste 50.000 de angajaţi ai MAI vor acţiona în perioada sărbătorilor de iarnă

În această perioadă, poliţiştii români acţionează alături de omologii din Franţa, Germania, Austria, Marea Britanie, Bulgaria, Suedia, Finlanda şi Danemarca, în misiuni de siguranţă publică, sprijin şi asistenţă directă în instrumentarea cauzelor de natură judiciară în care sunt implicate persoane de cetăţenie română, informează MAI într-un comunicat.

Peste 1.700 de poliţişti rutieri aflaţi la datorie în această perioadă vor continua acţiunile în filtrele constituite pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate. Totodată, agenţii de poliţie rutieră vor fi pregătiţi să intervină în eventualitatea producerii unor situaţii de urgenţă determinate de fenomenele meteorologice periculoase.

De asemenea, peste 11.000 de angajaţi din cadrul structurilor pentru situaţii urgenţă vor fi prezenţi, cu prioritate, în zonele în care vor fi organizate manifestări publice de amploare, precum pieţele publice şi locurile unde se vor organiza focuri de artificii. Totodată, vor fi intensificate şi finalizate acţiunile preventive desfăşurate de pompieri în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu.

Vezi: Programul farmaciilor în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie

Pompierii vor fi pregătiţi şi pentru intervenţia imediată în zonele în care s-ar putea înregistra situaţii de urgenţă, pe fondul unor eventuale fenomene meteorologice periculoase, specifice sezonului de iarnă.

„La datorie se vor afla, zilnic, şi peste 3.200 poliţişti de frontieră, pregătiţi să asigure fluenţa controlului la frontieră al persoanelor şi mijloacelor auto. Pentru evitarea aglomeraţiei, reducerea timpilor de aşteptare şi realizarea unui control operativ, au fost deja luate măsuri de suplimentare a personalului, urmând ca, în funcţie de situaţie, să fie mărit şi numărul arterelor de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară. Totodată, în zona de frontieră vor fi angrenate dispozitivele necesare care să asigure o supraveghere sporită a frontierei de stat, în vederea combaterii migraţiei ilegale, contrabandei şi a altor încălcări ale regimului juridic al frontierei de stat”, precizează MAI, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, peste 5.600 de jandarmi vor patrula atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, în zonele şi pe arterele intens circulate, în locurile aglomerate – gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult etc. -, precum şi în cele în care se comercializează produse specifice sărbătorilor de iarnă – târguri, oboare, pieţe, parcuri etc.

„Ca urmare a numărului mare de turişti prezenţi în staţiunile montane în perioada sărbătorilor de iarnă, Jandarmeria Montană îşi va intensifica acţiunile specifice în aceste localităţi şi pe traseele turistice, angajaţii acestei structuri fiind pregătiţi să intervină cu operativitate în cazul semnalării unor situaţii de urgenţă”, subliniază MAI.

Nu în ultimul rând, Poliţia Română va continua să desfăşoare activităţi pentru asigurarea respectării regimului legal al deţinerii, comercializării şi folosirii articolelor pirotehnice.

Totodată, cei peste 21.000 de poliţişti aflaţi la datorie în această perioadă vor organiza şi desfăşura acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe, buzunare, autoturisme ori societăţi comerciale.

„În acelaşi timp, vor fi intensificate şi acţiunile în cooperare cu personalul direcţiilor silvice, pentru prevenirea şi combaterea contravenţiilor şi a infracţiunilor din domeniul silvic, precum sustragerea de material lemnos, furtul de brazi şi braconajul cinegetic”, completează MAI.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'