Stere Gulea şi-a amintit de sărbătorile din tinereţea sa. „Eu am prins Crăciunul în perioada comunistă, nu l-am prins pe cel dinainte de comunism. (…) În perioada comunistă nu era prea legal. Sigur, oamenii sărbătoreau, dar trebuiau să alerge foarte mult să facă rost de mâncare, cadouri, cum e obiceiul, mai ales în ultimii ani ai comunismului devenise o mare, mare problemă”, a spus Stere Gulea.
Cu toate acestea, sărbătoarea Crăciunului era un prilej de a se întruni familia, de a desface cadourile şi de a se cânta „O, brad frumos”. „Nu era mare explozie de culori, totul era destul de cenuşiu, comparativ cu astăzi când este foarte multă culoare şi lumină. E clar că acum este mult mai mult veselie, plăcere, disponibilitate, chiar şi pentru oamenii pe care nu îi dau banii afară din casă. Tot fac un efort ca să fie plăcut şi o masă bogată măcar de Crăciun”, a spus cineastul.
Stere Gulea a mai spus că cea mai mare bucurie de Crăciun venea din partea copiilor. „Am copilărit la ţară, deci nu prea exista aşa o tradiţie la noi, la aromânii, dar odată cu căsătoria şi cu venirea copiilor lucrurile s-au schimbat pentru că soţia era şi este o mare iubitoare de întruniri de familie şi reuşea să adune tot ce putea în jurul pomului de Crăciun şi să-i bucure pe cei apropiaţi. Copiii ne făceau cea mai mare bucurie. Acesta era cadoul cel mai frumos şi faptul că te vedeai cu familia şi era un moment mai cald”, a mai spus acesta.