Potrivit sondajului, intenţia de vot pentru alegerile europarlamentare se prezintă astfel: PSD-41%, PNL-19%, PDL-17%, UDMR-6%, PPDD-6%, PMP-5%, PRM-3%, alţii-3%. În urma unei simulări realizate de CSCI prin metoda d’Hondt social-democraţii vor obţine 14 mandate de europarlamentar, liberalii 7 mandate, democrat-liberalii 6, UDMR 2, PPDD 2, iar Partidul Mişcarea Populară unul singur.
Sondajul conţine şi întrebări legate de modul în care este evaluată activitatea actualilor parlamentari. Cei din grupul europarlamentar al PSD au obţinut o notă medie de 6,0, cea mai mare fiind obţinută de Corina Creţu-6,9, iar cea mai mică Claudiu Ciprian Tănăsescu-5,3. Nota medie a euroaprlamentarilor PNL este de 5,8, cu cea mai mare a Renatei Weber-6,7 şi cea mai mică a lui Ovidiu Silaghi-5,2. Dintre democrat-liberali, Theodor Stolojan a obţinut 6,5, la polul opus fiind Elena Băsescu-4,0. Media grupului PDL este de 5,3.
La capitolul notorietate, primele locuri sunt ocupate de europarlamentari PDL: Elena Băsescu-99%, Theodor Stolojan-95% şi Monica Macovei-90%. De o mare notorietate se bucură şi europarlamentarii Corneliu Vadim Tudor-90% şi Tökes Laszlo-83%. Dintre europarlamentarii afiliaţi USL, mai cunoscute sunt Daciana Sârbu-79% şi Norica Nicolai-75%.
Sondajul a fost efectuat de către CSCI la solicitarea Fundaţiei Multimedia pe un eşantion de 1123, intervievate prin metoda CATI.