Victor Ponta: Demisia parlamentarilor USL este ultima soluţie. Nu vrem anarhie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că demisia parlamentarilor USL este o soluţie "de ultimă instanţă" şi că ar trebui mai întâi epuizate toate celelalte acţiuni politice ale opoziţiei, care nu doreşte anarhie, ci o tranziţie paşnică. El a spus că pentru USL nu mai există "soluţie acceptabilă" decât demisia actualului Guvern şi organizarea de anticipate.
Romania TV
21 ian. 2012, 11:00
Victor Ponta: Demisia parlamentarilor USL este ultima soluţie. Nu vrem anarhie

Întrebat dacă demisia parlamentarilor USL ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate, Ponta a răspuns: „Aceasta este o ultimă măsură, nu o primă măsură. Trebuie să gândim aceşti paşi politici pentru a fi resposabili. România nu trebuie să treacă printr-o perioadă de anarhie după căderea guvernului Boc şi a regimului Băsescu. Noi ne dorim o tranziţie paşnică. Trebuie să epuizăm toate căile democratice. Dar cred şi că, iar aici sunt de acord cu Crin Antonescu, că să stăm într-un Parlament în care voturile sunt fraudate de Roberta Anastase şi care nu mai reprezintă decât nişte trădători care şi-au rezolvat dosarele penale, este o greşeală din partea noastră. Însă este o ultimă măsură”.

Preşedintele PSD a precizat că structurile de conducere ale PSD şi ACD vor discuta, luni, pe această temă, ca şi despre oportunitatea demisiei aleşilor locali ai USL.

El a spus că pentru USL nu mai există „soluţie acceptabilă” decât demisia actualului Guvern, formarea unui Executiv de tehnocraţi sprijinit de toate partidele şi organizarea de alegeri democratice.

„Vom avea o reuniune a birourilor celor trei partide USL, pentru că momentul în care s-a ajuns, din punct de vedere politic şi social, nu mai face loc la un pas înapoi. Nu putem merge decât înainte. Nu există nicio altă soluţie politică acceptabilă pentru noi, pentru opoziţie şi probabil pentru majoritatea societăţii româneşti, decât demisia actualului Guvern”, a declarat Ponta.

„Finalul acestei crize este sigur: va pleca Guvernul Boc şi va pleca şi preşedintele Băsescu. Este o chestiune de timp şi noi trebuie să ne calculăm toţi paşii politici pentru ca această perioadă să fie mai scurtă. În fiecare zi în care Guvernul Boc este lipsit de sprijin este o zi în care România pierde bani, oportunităţi şi locuri de muncă. Pierde orice şansă ca în 2012 să aibă o dezvoltare normală”, a mai spus preşedintele PSD.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că dacă puterea ar fi de acord cu anticipatele, o soluţie pentru ca tot procesul să nu dureze mult ar fi ca toţi parlamentarii să demisioneze, caz în care Guvernul rămâne în funcţie până la organizarea de alegeri, în 45 de zile.

Antonescu a spus, la Realitatea TV, că opoziţia aşteaptă de la cei de la putere un răspuns final legat de organizarea de anticipate. „Trebuie să spună clar dacă vor sau nu anticipate”, a spus Antonescu.

 

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, că demisia parlamentarilor nu ar declanşa alegeri anticipate, cum doreşte opoziţia, ci doar parţiale în colegiile respective, cu mandat până la finalul actualei legislaturi.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Românii, chemați la oaste. Mesajul este clar
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bruce Springsteen devine oficial miliardar la 74 de ani
MediaFlux
LUMEA intră în RĂZBOI! RUSIA a ANUNȚAT după GESTUL NATO
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'