Jurnalistul a intrat, în duminica următoare fatalului accident ce a avut loc la 13 ianuarie, pe pagina de Internet a companiei pentru a căuta informaţii utile pasagerilor care-şi cumpăraseră bilete pentru viitoare croaziere pe vasul naufragiat.
El nu a găsit nicio informaţie referitoare la un eventual ramburs ori contraofertă, în schimb a rămas surpins când a văzut promoţia pentru o călătorie la bordul Costa Concordia în luna aprilie.
‘Mi-am zis, hai să verific, pentru că e limpede că nu pot să mai vândă bilete’ după ce vasul s-a scufundat, a povestit el la postul de televiziune BBC. ‘Mi-au vândut fără probleme, mi-au luat banii, iar luni mi-au trimis confirmarea cu o hartă a croazierei şi chiar numărul cabinei unde ar fi urmat să stau pe vapor’, a adăugat Calder. ‘Este incredibil ca o companie să facă aşa ceva, ţinând cont că vasul este complet avariat’, a mai spus el.
Sâmbătă seară, un purtător de cuvânt al companiei Costa Crociere, proprietara navei Costa Concordia, a declarat pentru AFP că ‘operaţiunile tehnice pentru blocarea rezervărilor pentru Costa Concordia au început sâmbătă, 14 ianuarie, şi au durat până luni, 16, la ora 16.00’. ‘Astfel să explică faptul că s-au mai putut face rezervări în cursul week-endului’, a adăugat el.
Concordia a eşuat în noaptea de vineri spre sâmbăta trecută, la 30 de metri de coastă, după ce a lovit o stâncă în apropierea insulei toscane Giglio.
Vasul avea la bord 4.229 de persoane, între care 3.200 de turişti de 60 de naţionalităţi şi o mie de membri ai echipajului din 40 de ţări diferite.