Beyonce, scandal la NASA din cauza unei gafe în ultimul videoclip

Cântăreaţa americană Beyonce a fost criticată de reprezentanţii NASA, din cauză că a folosit în noua ei piesă "XO" o secvenţă audio de la tragicul accident spaţial Challenger. Naveta spaţială a explodat la puţin timp după lansare, în 1986, iar cei şapte membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa. 
Alina Costache
03 ian. 2014, 19:48
Beyonce, scandal la NASA din cauza unei gafe în ultimul videoclip

Astronauţii NASA, dar şi rudele celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident au cerut ca videoclipul acestei piese să fie retras. Potrivit lor, în acest mod evenimentul nefericit este banalizat.

Beyonce susţine însă că în acest mod şi-a dorit să ajute familiile victimelor accidentului, dar şi să îi îndemne pe oameni să preţuiască fiecare clipă din viaţă. 

Piesa „XO” face parte din cel mai recent album lansat de Beyonce şi se bucură de un mare succes. Discul s-a vândut în peste 900 de mii de copii în primele 10 zile de la lansare.

June Scobee Rodgers, văduva comandantului navetei spaţiale, Dick Scobee, a declarat pentru ABC News: „Am fost dezamăgiţi să auzim că o secvenţă audio din ziua în care am pierdut echipa eroică Challenger a fost folosit în piesa ‘XO’. Momentul inclus în această piesă este unul dificil din punct de vedere emoţional pentru familia, colegii şi prietenii echipajului Challenger. Noi am încercat să ne concentrăm întotdeauna nu pe modul în care cei iubiţi au murit, ci mai degrabă pe felul în care ei au trăit”.

Între timp, fostul angajat NASA Keith Cowing şi-a exprimat dorinţa ca videoclipul cântăreţei să fie retras, precizând că alegerea acestei secvenţe audio pentru o piesă muzicală este nepotrivită.

În mijlocul acestui scandal, Beyoncé a făcut o declaraţie în care îşi motivează decizia de a folosi acea secvenţă audio.

„Inima mea este alături de familiile acelora care au pierit în tragedia Challenger. Melodia ‘XO’ a fost înregistrată cu cele mai sincere intenţii, pentru a-i ajuta să se vindece pe aceia care i-au pierdut pe cei iubiţi şi pentru a reaminti că asemenea lucruri neaşteptate se întâmplă, deci iubiţi şi apreciaţi fiecare minut pe care îl petreceţi cu cei care înseamnă cel mai mult pentru voi”, a spus Beyoncé.

„Compozitorii au inclus partea audio ca un tribut pentru activitatea echipei Challenger, cu speranţa că ei nu vor fi niciodată uitaţi”, a completat artista.

Beyoncé Knowles a devenit celebră la sfârşitul anilor ’90 în calitate de membră a trupei Destiny’s Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny’s Child, Beyoncé a lansat primul ei album solo, intitulat „Dangerously in Love”. Beyoncé este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee – trei ca membră a grupului Destiny’s Child şi alte 13 în calitate de artistă solo. Beyonce a jucat şi în filme, precum „Austin Powers – Goldmember” (2002), „Pantera roz” (2006), „Dreamgirls” (2006) şi „Cadillac Records” (2008).

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Adrian Câciu: Deficitul bugetar este mai mare dar mai sustenabil față de anul trecut
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!