Accident GRAV pe DN 1. Patru oameni au murit

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi una a fost rănită într-un grav accident rutier produs pe DN 1 în judeţul Cluj, între localităţile Huedin şi Poieni, informează România TV.
Romania TV
06 ian. 2014, 12:16
Accident GRAV pe DN 1. Patru oameni au murit

În accident au fost implicate un autoturism tip SUV şi un autocar. Din primele cercetări reiese că SUV-ul a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit violent de autocar, care circula regulamentar. Cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa se aflau în maşina de teren. O a cincea persoană care se afla în autoturism a fost rănită grav. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, de naţionalitate siriană, care locuieşte în comuna Bragadiru, de lângă Bucureşti, şi care a intrat în operaţie la Clinica de Chirurgie nr. I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

„Bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, a fost intubat şi ventilat mecanic şi a suferit şi alte traumatisme. A intrat în operaţie”, a spus Costin.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Adriana Vornicu, declara că toate victimele au fost pasageri ai maşinii de teren.

Vornicu a precizat că autocarul implicat în accidentul de pe DN 1 (E60) se îndrepta dinspre Oradea spre Cluj-Napoca şi era unul care efectua curse de persoane în străinătate, dar nu transporta pasageri în momentul accidentului.

Circulaţia rutieră a fost întreruptă pe ambele sensuri, în urma accidentului, traficul revenind la normal după aproximativ trei ore.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au aplicat la nivel naţional aproape 17.000 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat aproximativ 200 de infracţiuni şi au reţinut peste 580 de permise de conducere.

Un număr de 6.000 de poliţişti de la rutieră şi ordine publică sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR au acţionat sâmbăta şi duminica trecută la nivel naţional pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere cu consecinţe grave.

Oamenii legii au urmărit în special depistarea şi sancţionarea celor care depăşesc limita legală de viteză sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

La acţiune poliţiştii au folosit aproximativ 500 de aparate radar.

În Capitală, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu cu 103 km/h, drept urmare i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Sancţiuni drastice pentru accidente mortale în NOUL COD RUTIER

COD RUTIER 2014. Noul Cod Rutier, aflat încă în dezbatere în Parlament, prevede sancţiuni foarte dure pentru accidente soldate cu victime.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, că numărul mare de accidente care au avut loc în perioada sărbătorilor arată că „şoferii sunt indisciplinaţi şi conduc agresiv”, fiind astfel necesară intrarea în vigoare mai repede a noului Cod rutier, aflat în dezbatere în Parlament.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că în perioada sărbătorilor nu s-a reuşit evitarea unui număr mare de accidente rutiere, ceea ce arată că şoferii manifestă în continuare indisciplină în trafic şi conduc agresiv.

COD RUTIER: Ce îi aşteaptă pe şoferi din 2014

„De sărbători au fost organizate 2.483 de acţiuni ale Poliţiei Rutiere, iar poliţiştii au ridicat 2.351 de permise şi au dat peste 52.000 de amenzi contravenţionale, în valoare de 9,6 milioane de lei, fapt care dovedeşte că şoferii sunt indisciplinaţi şi conduc agresiv”, a declarat Radu Stroe, într-o conferinţă de presă la MAI.

Ministrul a adăugat că se analizează la nivelul MAI oportunităţile reluării discuţiilor referitoare la Codul rutier, pentru găsirea unor soluţii de urgentare a intrării în vigoare a proiectului.

„Evident, legea este în Parlament, Parlamentul este suveran, dar realităţile vieţii curente ne obligă să reluăm această discuţie la nivel de Guvern, cu domnul prim-ministru şi să găsim o formulă de urgentare a proiectului în Parlament, fără a da sarcini Parlamentului, sau vom găsi o altă soluţie. Vom vedea”, a mai spus Radu Stroe.

COD RUTIER: Ce se întâmplă de anul viitor cu şoferii prinşi băuţi la volan

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'