„‘Eu consider că noi, procurorii, am demonstrat că ne putem asuma conducerea forului magistraţilor şi am demonstrat încă o dată în plus şi prin această modalitate faptul că suntem şi ne regăsim pe deplin în statutul de magistrat”, a afirmat Hăineală.
Şeful CSM a subliniat că în ultimii doi ani CSM a fost pus în postura de a-şi exercita principalul rol constituţional, acela de garant al independenţei justiţiei.
„CSM a luat atitudine ori de câte ori această valoare fundamentală a unui stat de drept a fost periclitată sau afectată şi cred că, în final, toate încercările prin care instituţia a trecut au avut şi un rol benefic pentru că ne-a oferit ocazia să demonstrăm şi să ne demonstrăm că rezistăm la seisme de magnitudine ridicată şi că ne ne putem face datoria indiferent de presiune”, a mai spus Hăineală.
Ea a precizat că în calitate de magistrat aşteaptă în continuare un CSM curajos.
„Instituţia fundamentală a statului şi a sistemului judiciar românesc, CSM a dat pe parcursul anului 2013 măsura eficienţei, importanţei şi stabilităţii sale instituţionale şi funcţională şi prin asumarea responsabilă, matură şi echilibrată a rolului constituţional de garant al independenţei justiţiei. 2013 a fost un an dens şi cred că mai mult decât în perioadele anterioare, CSM a trebuit să răspundă unor provocări externe sistemului judiciar şi în acelaşi timp unor aşteptări şi nevoi interne, în paralel cu implicarea în procesul complex de implementare a noilor coduri”, a mai spus şeful CSM.
Citeşte şi CSM a luat act de demisia lui Adrian Bordea din funcţia de vicepreşedinte