Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard au ajuns la concluzia ca persoanele care mananca micul dejun isi injumatatesc riscul de a deveni obezi si insulino-rezistenti. Stim cu totii ca obezitatea este principalul factor de risc in declansarea diabetului si a bolilor de inima. Iata deci un lant al slabiciunilor care porneste de la lipsa micului dejun.
Explicatia? „Cand mancam, corpul nostru experimenteaza ceea ce se cheama „efort termic”. Mai exact se ard caloriile prin digerarea alimentelor. Daca te trezesti la 7 dimineata, sari peste micul dejun, mergi la serviciu si iei pranzul pe la amiaza, asta inseamna 5 ore in care organismul si-a redus considerabil arderea caloriilor„, a explicat Lona Sandon, medic si asistent universitar la Universitatea Harvard.
Ce inseamna un mic dejun sanatos?
Daca mananci un mic dejun sanatos, vei consuma mai putina mancare spre seara, cand corpul digera alimentele mai greu. Daca nu mananci deloc sau mananci un mic dejun sarac in nutrienti esentiali si necesari primei ore a zilei, iar se ajunge la lantul slabiciunilor de care se vorbeste mai sus in articol.
Dar ce inseamna un mic dejun sanatos? „Pentru a nu mai gasi scuze ca n-ati avut timp pentru micul dejun, cel mai bine ar fi sa aveti tot timpul in frigider alimente potrivit unui mic dejun sanatos: lapte degresat, iaurt fara grasimi, suc de portocale, nuci, alune, banane, cereale integrale, paine integrala„, a adaugat medicul de la Harvard.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro