„Davos continuă să aibă relevanţă. Este un forum independent, reuneşte oameni şi idei şi atrage atenţia asupra provocărilor şi oportunităţilor pe care lumea le oferă”, a declarat B.G. Srinivas, directorul pentru Europa al Infosys, citat de CNBC.
Tema conferinţei va fi „Marea transformare: Crearea unor noi modele”” şi va include discuţii despre viitorul capitalismului, şomajul în rândul tinerilor şi securitatea cibernetică, între alte subiecte.
Cinicii ar putea sugera că aceste probleme vor rămâne probabil nerezolvate după conferinţă.
„Important este ce se întâmplă după. Toate ideile care apar îşi găsesc într-un fel locul în politicile guvernamentale şi de afaceri”, a arătat Srinivas.
El a adăugat că participarea la conferinţele de la Davos l-a ajutat să afle mai multe despre tehnologiile care apar şi crearea de locuri de muncă.
Summit-ul de miercuri va fi deschis de cancelarul german Angela Merkel, unul dintre cei mai importanţi factori de decizie în combaterea crizei datoriilor din zona euro.
Indiferent de numărul patticipanţilor, planurile lor ar putea fi depăşite de evenimente, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când au fost planificate întâlniri suplimentare ca urmare a izbucnirii protestelor de la Cairo, care au dus la schimbaterea de putere din Egipt.
În acest an, participanţii la mişcarea Occupy îşi vor stabili tabăra atât de aproape de centrul conferinţei cât vor permite măsurile de siguranţă.
„Aceasta este o reuniune a aşa-numiţilor lideri mondiali care au provocat criza, iar acum încearcă să ne spună că ei pot fi soluţia. Este greşit să creadă că pot decide singuri”, a declarat David Roth, preşedintele organizaţiei de tineret a social-democraţilor elveţieni, care intenţionează să participe la pichetarea summit-ului.