Curtea de Apel menţine decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla

Realitatea Media a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul în care cerea anularea şi suspendarea Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului prin care au fost retrase licenţele Radio Guerilla. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs.
Alina Costache
10 ian. 2014, 17:21
Curtea de Apel menţine decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla

Realitatea Media SA, care a deţinut licenţele Radio Guerrilla până pe 19 septembrie 2013, când acestea au fost retrase de Consiliul Naţional al Audiovizualului, a dat în judecată CNA pe 7 octombrie. În acest dosar înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Realitatea Media a cerut anularea şi suspendarea Deciziei CNA numărul 500 din 2013 prin care au fost retrase frecvenţele Guerrilla.

Însă, pe 18 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea Realitatea Media, „în integralitate, ca nefondată”. Hotărârea instanţei poate fi atacată de Realitatea Media cu recurs în 15 zile de la comunicare, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată. Dacă Realitatea Media va face recurs, recursul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Pe de altă parte, Realitatea Media se mai judecă cu Consiliul Naţional al Audiovizualului, pe aceeaşi speţă (Decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla), într-un alt dosar.

Astfel, pe 7 octombrie 2013, Realitatea Media a promovat o acţiune la Tribunalul Bucureşti, prin care a solicitat, pe calea ordonanţei preşedinţiale, suspendarea Deciziei CNA numărul 500 prin care au fost retrase frecvenţele Guerrilla. La momentul respectiv, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Realitatea Media, însă CNA a făcut recurs.

Curtea de Apel Bucureşti, secţia a şase comercială, a admis recursul CNA. Ulterior, dosarul a fost casat şi trimis spre judecare la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, unde are termen de judecare pe 17 ianuarie 2014, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Contactaţi vineri, reprezentanţii Realitatea Media au făcut referire doar la acest al doilea dosar, care are ca obiect ordonanţa preşedinţială.

„S-a admis recursul făcut de CNA, dar nu s-a judecat, s-a casat şi procesul îşi urmează cursul. Nu ştim deocamdată când va fi următorul termen”, au spus reprezentanţii Realitatea Media.

Aceştia nu au precizat dacă vor face recurs în cazul celuilalt dosar, în care Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză CNA, pe 18 decembrie.

Pe de altă parte, echipa Radio Guerrilla a publicat, vineri, un mesaj pe pagina de Facebook a postului de radio, care, după retragerea licenţelor de către CNA, a continuat să emită online.

„Ne este dor de microfoane. Nu credem că mai suportăm mult. Poate o zi, două”, au scris cei din echipa Radio Guerrilla pe Facebook.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial – Realitatea Media SA -, ci de o altă societatea – Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede însă că CNA retrage licenţa audiovizuală, dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'