Victor Ponta: USL rămâne unit în bătălia cu Băsescu. Antonescu este candidatul USL la prezidenţiale

Victor Ponta a declarat că USL va rămâne unită în lupta pentru înlăturarea "regimului Traian Băsescu". După întâlnirea cu Crin Antonescu, Victor Ponta a spus că nu este nevoie de noi Congrese ale partidelor din USL pentru a reconfirma candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale deoarece acestea s-au pronunţat deja.
Filip Stan
12 ian. 2014, 21:11
Victor Ponta: USL rămâne unit în bătălia cu Băsescu. Antonescu este candidatul USL la prezidenţiale

Victor Ponta s-a declarat satisfăcut de rezultatele discuţiei cu Crin Antonescu, precizând însă că deciziile oficiale urmează să fie luate în cadrul şedinţei de luni a conducerii USL.

„A fost necesar să spunem încă o dată cine-i duşmanul: PNL pentru PSD şi invers sau regimul Traian Băsescu? A fost o discuţie foarte bună în această seară şi deciziile pe care le vom lua mâine sunt foarte importante. Obiectivele USL rămân schimbarea regimului Traian Băsescu şi modernizarea sistemului politic (…) Am discutat că modificarea Constituţiei rămâne un obiectiv fundamental”, a declarat Victor Ponta.

În ce priveşte chestiunea unei liste comune a USL la alegerile europarlamentare, Ponta a lăsat de înţeles că PSD şi PNL vor avea liste separate. „Am vorbit despre faptul că la alegerile europarlamentare vor fi două motoare, dar care vor trage în aceeaşi direcţie. Tot mesajul nostru şi tot efortul nostru va fi comun”, a spus prim-ministrul.

Ponta respins ideea convocării Congreselor partidelor USL pentru a reconfirma candidatura lui Crin Antonescu din partea Uniunii la alegerile prezidenţiale. „Nu-i nevoie să facem din nou congrese din moment ce am votat o dată. Crin Antonescu este candidatul nostru”, a spus liderul PSD.

Victor Ponta: Acciza la carburanţi, din aprile

„Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva, la reducerea CAS (…) Cred că e o soluţie care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi”, a spus Ponta la A3. 

Anul trecut, preşedintele Traian Băsescu a anunţat în câteva rânduri că nu va promulga Legea bugetului de stat dacă acciza la carburant va fi majorată, premierul Victor Ponta precizând însă că negociază cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină.

Ulterior, după o discuţie cu preşedintele Băsescu, premierul a anunţat că va amâna cu trei luni, până la 31 martie 2014, majorarea accizei şi la benzină, nu doar la motorină, iar şeful statului a precizat că în aceste condiţii poate promulga bugetul pe acest an.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!