‘Lista este un criteriu mai corect nu numai din punct de vedere moral, prin desemnarea drept candidaţi a unor persoane care au dovedit ataşament faţă de linia politică adoptată de partid, în fond fapt de coeziune, dar şi în ceea ce priveşte desemnarea unor personalităţi de valoare în diverse domenii, care să reprezinte profesionist partidul în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Aşa încât dezbaterile să fie cu adevărat eficiente, la obiect, să aducă clarificări menite a finaliza legi bune, aplicate, nu care să aducă, ulterior, interpretări necesitând clarificări şi reveniri şi, în final neîncrederea alegătorilor în forumul legislativ al ţării, aşa cum este în prezent’, a precizat Dragoş Luchian.
Potrivit acestuia, şi revenirea la 300 de parlamentari ‘poate fi o cale utilă de urmat numai dacă vor fi analizate şi simulate consecinţele nu numai politice, dar şi morale ori din punct de vedere al eficienţei aplicării unei asemenea măsuri’.
Dragoş Luchian se arată de acord ‘în totalitate’ cu o decizie privind desfăşurarea simultană a alegerilor europarlamentare cu un referendum privind revizuirea Constituţiei.
În ceea ce priveşte prezenţa comună a PNL şi PSD în campania pentru europarlamentare în condiţiile în care cele două formaţiuni politice vor prezenta liste separate de candidaţi, Dragoş Luchian crede că ‘este un fapt corect, moral în prezent când există USL, dar şi opinii diferite pe probleme politice’.
Deputatului liberal i apare drept ‘foarte normală’ şi respectarea întocmai a deciziei USL de a-l susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia României.
VEZI SI:
PP-DD se opune comasării alegerilor cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei