Percheziţii în Suceava la zeci de persoane acuzate de trafic de minori şi proxenetism

Opt percheziţii au avut loc, luni, la Suceava şi Botoşani, fiind vizate 21 de persoane acuzate de trafic de minori şi proxenetism. Procurorii DIICOT Suceava ai declarat că acestea au racolat nouă tinere, şase dintre ele minore, pe care le-au obligat să se prostitueze atat în ţară, cât şi în străinătate.
Romania TV
20 ian. 2014, 15:25
Percheziţii în Suceava la zeci de persoane acuzate de trafic de minori şi proxenetism

Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, din februarie 2012 poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava fac cercetări sub coordonarea unui procuror, în dosare penale în care sunt vizate mai multe persoane din municipiul Suceava şi din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei, suspectate de trafic de minori şi proxenetism, informează Mediafax.

Conform anchetatorilor, în perioada 2011-2013 patru bărbaţi cu vârste între 34 şi 50 de ani şi o femeie în vârstă de 28 de ani s-au ocupat de racolarea, cazarea, găzduirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere pe care le-au obligat să se prostitueze. Banii astfel obţinuţi erau încasaţi, în cea mai mare parte, de cei care racolau tinerele, ei realizând beneficii considerabile din această activitate, susţin anchetatorii.

CITEŞTE ŞI: Minore racolate de proxeneţi cu flori şi invitaţii în oraş

Membrii reţelei identificau tinere, multe dintre ele minore, aflate în situaţii dificile, cu deficienţe mintale uşoare, provenind din şcoli speciale sau din centre de plasament sau din familii care le asigurau un grad redus de ocrotire şi aveau o situaţie financiară precară.

Anchetatorii spun că tinerelor li se promiteau câştiguri financiare care erau inaccesibile prin alte modalităţi, traficanţii propunându-le să practice prostituţia în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obţinute. Tinerele acceptau propunerile, având în vedere lipsa altor alternative, iar dacă deveneau reticente erau ameninţate sau agresate fizic.

Sursa citată menţionează că membrii grupării au racolat nouă tinere, şase dintre ele minore, patru dintre acestea fiind exploatate atât în ţară, cât şi în străinătate.

Potrivit procurorilor DIICOT, clienţii racolaţi întreţineau relaţii sexuale contra cost cu victimele în imobile închiriate în acest scop sau tinerele erau transportate în diverse zone din comuna suceveană Todireşti sau din municipiul Suceava. În alte cazuri, tinerele erau cazate, prin intermediul unui recepţioner, în camerele unui hotel din Suceava unde întreţineau relaţii sexuale cu clienţii găsiţi de membrii grupării.

Patru dintre tinere racolate au fost transportate în localitatea spaniolă Zamora sau în localităţile italiene Cuneo şi Borgo San Dalmazzo, unde au practicat prostituţia „la stradă” , sumele de bani obţinute fiindu-le predate direct membrilor grupării sau trimise prin transfer bancar.

În acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul a 21 de învinuiţi, iar luni poliţiştii BCCO Suceava, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi sub coordonarea DIICOT Suceava, au făcut opt percheziţii domiciliare în judeţele Suceava şi Botoşani, pentru punerea în executare a 21 mandate de aducere la sediul DIICOT Suceava, pentru audieri.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'