SIMONA HALEP s-a oprit în sferturi la Australian Open

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Australian Open, pierzând surprinzător de clar în faţa jucătoarei slovace Dominika Cibulkova, cu scorul 3-6, 0-6.
Daniel Spătaru
22 ian. 2014, 00:14
SIMONA HALEP s-a oprit în sferturi la Australian Open

SIMONA HALEP s-a oprit la Australian Open 2014 în faza sferturilor de finală, nu înainte de de bifa cea mai bună performanţă a sa într-un turneul de Grand Slam şi a-şi asigura prezenţa între cele mai bune 10 jucătoare de tenis ale lumii.

Deşi cotată favorită în disputa cu Dominika Cibulkova, compatrioata noastră nu a reuşit să valorifice acest statut, pe de o parte poate din cauza formei fizice (a purtat un bandaj la umărul stâng, iar serviciul său a avut de suferit pe tot parcursul meciului), pe de alta din cauza incisivităţii adversarei, care a fost agresivă şi precisă pe tot parcursul partidei.

A fost primul meci pe care l-a jucat SIMONA HALEP pe arena centrală de la Melbourne la ediţia 2014 a Australian Open, iar lucrul acesta nu a fost de bun augur pentru compatrioata noastră, care abia în urmă cu opt luni a intrat în lumea bună a tenisului.

Simona a câştigat doar trei game-uri, pierzând fără drept de apel disputa cu jucătoarea slovacă 3-6, 0-6, în 57 de minute.

Pentru performanţa sa de la Melbourne, SIMONA HALEP va primi 270.000 dolari australieni şi 430 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – DOMINIKA CIBULKOVA 3-6, 0-6

Game-ul 15. Trei mingi de meci pentru Cibulkova, care închide meciul.

Game-ul 14. Simona a reuşit primul as al meciului, dar este condusă pe propriul serviciu cu 30-40. Al doilea as al Simonei, iar aceasta egalează situaţia în game. În cele din urmă a pierdut game-ul, 5-0 pentru slovacă.

Game-ul 13. Simona este în reală dificultate. Este condusă cu 0-4 în acest set. Urmează la serviciu.

Game-ul 12. Simona pare ieşită din ritm, serviciul său este destul de modest. S-ar părea că are probleme la umărul drept, unde poartă un bandaj. Cibulkova face al doilea break în acest set şi conduce cu 3-0.

Game-ul 11. Slovaca joacă mai bine şi îşi adjudecă şi acest game, la 15. 2-0 pentru Cibulkova.

Setul 2. Simona la serviciu. Din păcate, serviciul româncei este destul de moale, iar Cibulkova face break-ul, la 30. 1-0 pentru slovacă în acest set

Game-ul 9. Cibulkova conduce cu 40-15 şi are două mingi de set. O fructifică pe prima şi setul se încheie după 34 de minute, scor 6-3.

Game-ul 8. Schimb de mingi de mare angajament în debutul game-ului, cu Simona în apărare, jucătoarea noastră reuşeşte o magistrală lovitură, aplaudată de public. Totuşi, Simona pierde game-ul, la 30.

Game-ul 7. Rever senzaţional al Simonei, în lung de linie, şi compatrioata noastră câştigă primul punct al game-ului. Simona conduce cu 30-0 după o dublă greşeală a Cibulkovei. Fileul îi joacă feste Simonei, şi din bandă o minge se întoarce în terenul său: 30-15. Încă o dublă greşeală a Cibulkovei îi oferă însă Simonei două mingi de break. A treia dublă greşeală a slovacei în acest game, iar Simona recuperează break-ul pierdut, 3-4!

Game-ul 6. Simona a condus cu 40-15 dar a fost egalată. În cele din urmă a reuşit să câştige game-ul. Este condusă cu 2-4.

Game-ul 5. Simona a avut două mingi de break, dar Cibulkova a egalat la 40. Din păcate, Simona a pierdut game-ul, iar Cibulkova conduce cu 4-1.

Game-ul 4. Simona revine în meci şi câştigă la 0. Scorul este 1-3.

Game-ul 3. Simona intră mai agresivă în game şi câştigă primul punct, dar îl pierde pe următorul, 15-15. Cibulkova revine însă şi câştigă la 15. 3-0 pentru slovacă.

Simona la serviciu. Românca a câştigat prima minge, dar le-a pierdut pe următoarele trei, 15-40. Slovaca are două mingi de break şi o fructifică pe prima dintre ele. Halep – Cibulkova 0-2.

Set 1. Cibulkova serveşte prima. A condus cu 30-0 şi în cele din urmă a câştigat game-ul la 15. 1-0 pentru slovacă.

SIMONA HALEP – DOMINIKA CIBULKOVA. Aceasta este a patra confruntare dintre Halep şi Cibulkova (nr. 24 WTA), scorul general fiind până acum favorabil cu 2-1 jucătoarei din Slovacia.

În optimi, Simona Halep a trecut în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-0, de Jelena Jankovic (Serbia), cap de serie nr. 8, în timp ce Dominika Cibulkova, cap de serie nr. 20, a eliminat-o pe favorita nr. 3, rusoaica Maria Şarapova, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Pentru performanţa reuşită la Melbourne, Halep va primi 270.000 de dolari australieni (circa 237.500 de dolari americani sau 175.000 de euro) şi 430 de puncte WTA.

Simona Halep a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi a avut ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'