CUTREMUR în Vrancea, al 13-lea din acest an

CUTREMUR ÎN VRANCEA cu magnitudinea 4.8, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. UPDATE: Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea, joi dimineaţă. Seismul a fost cel mai mare din acest an şi a avut magnitudinea de 4,8 pe scara Richter.
Filip Stan
22 ian. 2014, 00:14
CUTREMUR în Vrancea, al 13-lea din acest an

CUTREMUR: Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea, joi dimineaţă. Seismul a fost cel mai mare din acest an şi a avut magnitudinea de 4,7 pe scara Richter. Seismul s-a resimţit şi în Bucureşti. Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de joi, 23 ianuarie, in regiunea Vrancea.

CUTREMURUL a avut loc la ora locala 8h15min03sec, iar epicentrul sau a fost localizat in regiunea Vrancea, Muntii Buzaului, zona SIRIU (45,52 grade latitudine Nordica, 26,24 grade longitudine Estica).

Potrivit datelor preliminare publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 150 km si a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii, dar si in Republica Moldova. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost simtit la BUCURESTI cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a mai fost resimtita la IASI, GALATI, PLOIESTI si in alte orase mari din Muntenia si Moldova.
Este al doilea cutremur de magnitudine peste 4,0 produs in Vrancea in aceasta luna. Primul cutremur, de magnitudine 4,4 grade, a avut loc pe 12 ianuarie. 

iua şi cutremurul în România. Un seism cu magnitudinea 3.2 a avut loc marţi noapte în zona Vrancea. 

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 02.59, în zonaseismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 123 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 07.30, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 99 de kilometri.

Carmen Harra avertizează. „ACUM riscul de CUTREMUR e MAXIM în România”

În zona seismică Vrancea, în 12 ianuarie s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter. Seismul a fost cel mai mare ca magnitudine produs anul acesta.

De la începutul anului, în zona seismică Vrancea au avut loc alte 12 cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 3,3 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

 

Cutremur resimţit şi in Bucureşti

Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea, joi dimineaţă. Seismul a fost cel mai mare din acest an şi a avut magnitudinea de 4,8 pe scara Richter.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,8 pe scara Richter s-a produs, joi dimineaţa, la ora 8.16. Seismul s-a resimţit şi în zona Bucureştiului.

Un alt cutremur cu magnitudinea 2,7 pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 13.19, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 116 kilometri.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'