Document OFICIAL: Aurelia Ion A MURIT DE FRIG

Concluzie incredibilă pe un act oficial: studenta Aurelia Ion, victima accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a murit din cauza îngheţului, potrivit România TV. Declaraţia îi aparţine chiar fratelui tinerei.
Iulian Tudor
24 ian. 2014, 16:13
Document OFICIAL: Aurelia Ion A MURIT DE FRIG

Studenta Aurelia Ion a fost înmormântată, joi, la Cimitirul Ghencea 3 Militar. Aura a fost înmormântată ca locotenent, cu onoruri militare, la o vârstă la care viaţa ei abia începea. Potrivit primelor informaţii, studenta ar fi murit din cauza traumatismelor suferite şi din cauza şocului hipotermic în care a intrat. Medicii care au ajuns primii la locul accidentului au spus că temperatura corpului ei ajunsese la 18 grade.

Vineri, la o zi de la funeraliile fetei, fratele acesteia, Alexandru Ion, a explicat că, potrivit certificatului de înbălsămare, Aurelia a murit de frig. „Pe certificatul de îmbălsămare scrie că îngheţul a fost cauza decesului„, a declarat la România TV Alexandru Ion.

CITEŞTE ŞI: Mărturisiri emoţionante despre Aurelia Ion. Diriginta ei vorbeşte pentru prima dată după tragedie

Tot vineri, procurorul general al Parchetului Curții de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat că orice afirmație lansată în spațiul public în sensul că procurorii ar fi emis niște concluzii preliminare, într-un fel sau altul, în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni sunt niște zvonuri care nu trebuie luate ca atare și cărora nu trebuie să li se acorde credibilitate, potrivit Agerpres.

Acesta a menționat că ancheta progresează într-o manieră riguroasă, ordonată, în condițiile Codului de Procedură Penală. „Nimic nu se desfășoară la voia întâmplării, așa cum ar crede cineva care este neavizat, neautorizat și face comentarii gratuite„, a declarat presei Augustin Lazăr, care conduce ancheta deschisă în acest caz.

Procurorul a afirmat că cercetarea la fața locului s-a încheiat și că nu a fost prejudiciată nicio probă, cum s-a avansat de unii reprezentanți ai media.

În mod cert, acolo, la fața locului, au fost adunate, au fost culese ultimele mijloace materiale de probă care existau în zonă, fiindcă oricare s-ar putea să fie relevantă. Între timp, locul accidentului a fost bine conservat și bine protejat de efectivele de jandarmi, care au și periat locul accidentului de două-trei ori până când au adunat toate fragmentele de la fața locului, iar inspectorii CIAS au supravegheat și au condus operațiunea practică de extragere din locul accidentului a aeronavei, astfel încât să poată să fie conservată. Ei, ca specialiști, au putut indica modul în care aeronava poate fi extrasă fără a se aduce niciun fel de prejudicii, fiindcă ei înșiși trebuie să examineze în continuare aeronava„, a declarat Augustin Lazăr.

Potrivit procurorului general al PCA Alba Iulia, experți judiciari, care vor fi desemnați de organele judiciare, vor proceda la efectuarea unei expertize judiciare.

„Când vom avea raportul inspectorilor CIAS, precum și raportul de expertiză, apoi audierile care sunt în curs de efectuare, apoi actele care sunt ridicate de la diverse instituții, se va putea efectua o evaluare a probațiunii și se va putea trage o concluzie concretă și științifică, clară, cu privire la cauzele accidentului. Așa că orice afirmație lansată în spațiul public în sensul că Parchetul ar fi emis niște concluzii preliminare, într-un fel sau altul, sunt niște zvonuri care nu trebuie luate ca atare. Noi nu trebuie să acordăm credibilitate decât comunicatelor care sunt emise de Parchetul Curții de Apel, de către echipa de procurori, care desfășoară o anchetă transparentă„, a spus Augustin Lazăr.

El a susținut că nu e nimic de ascuns în acest dosar. „Este o anchetă clară, la vedere. Oricine cunoaște ceva despre această cauză poate să-și aducă contribuția, poate să vină să declare și nu să insinueze pe posturile de televiziune că nu s-ar desfășura ancheta în mod corespunzător sau alte asemenea afirmații care nu sunt corecte și care induc în eroare opinia publică„, a subliniat procurorul Lazăr.

Acesta a menționat că există câteva categorii de persoane care sunt audiate, cum ar fi martorii, victimele, paramedicii etc. „Unele dintre ele au început a fi audiate, iar altele vor fi audiate în continuare. Există martorii de la fața locului, care cunosc diverse circumstanțe despre modul în care au fost găsite victimele, despre modul în care au fost salvate victimele și despre modul în care au fost găsite mijloacele materiale de probă la fața locului, înainte ca locul faptei să fi fost deranjat în vreun mod de intervenția celor care au acționat pentru descarcerare, spre exemplu. Apoi, există victimele, dintre care unele au fost abordate pentru a fi audiate, iar altele nu pot fi contactate în acest moment, pentru că se află în diverse proceduri medicale„, a declarat Augustin Lazăr.

El a opinat că, în timp ce un pacient este într-o procedură medicală, nu se poate forța nota, nu este uman, nu este profesional. În ceea ce-l privește pe medicul Radu Zamfir, acesta a dat încă de la Cluj Napoca „un minim de relații despre ceea ce s-a întâmplat, fiindcă era într-o anumită stare specifică post traumatică„, iar în continuare va fi audiat în București, a menționat Lazăr.

El a subliniat că nu poate să comenteze declarațiile pe care le-au dat victimele sau martorii, „fiindcă ele constituie mijloace de probă în dosar”.

Acesta a spus că nu poate să menționeze când ar putea fi finalizată ancheta, dar o anchetă bine documentată durează cel puțin câteva luni.

Două persoane au decedat și cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut luni într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele șapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului și cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului și victimele au fost descoperite de către trei săteni din Horea, județul Alba.

CITEŞTE ŞI: Adrian Iovan a fost înmormântat. La funeralii au fost prezenţi peste 1.000 de oameni

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'