Timmermans, despre MCV: Suntem priviţi cu încruntare pentru că suntem stricţi, dar suntem şi corecţi

Autorităţile de la Haga sunt stricte şi ştiu că uneori sunt privite cu încruntare din această cauză, dar în acelaşi timp sunt şi corecte, a declarat, luni, la Bucureşti, ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, referindu-se la raportul MCV pentru România.
Romania TV
27 ian. 2014, 12:35
Timmermans, despre MCV: Suntem priviţi cu încruntare pentru că suntem stricţi, dar suntem şi corecţi

În cadrul conferinţei de presă comune cu ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, Frans Timmermans a precizat că raportul MCV publicat la 22 ianuarie conţine „câteva elemente foarte încurajatoare”, iar Olanda va studia „cu atenţie” acest document.

„Poziţia noastră este întodeauna aceeaşi, suntem stricţi şi ştim că uneori suntem priviţi cu încruntare pentru că suntem stricţi, dar suntem şi corecţi. Şi cred că acolo unde vedem paşi înainte în România trebuie să recunoaştem acest lucru”, a spus Timmermans.

Şeful diplomaţiei olandeze a mai precizat că Haga va face „o evaluare completă” a raportului, după care va discua la Bruxelles, „în spiritul cooperării şi al dorinţei de a rezolva împreună problemele”.

Timmermans a subliniat că Olanda este „de mulţi ani parte a reformei judiciare din România”, în sensul „oferirii de expertiză, al schimbului de judecători”.

Oficialul olandez a mai spus că judecătorii din ţara sa care au lucrat în România se întorc şi spun că văd „schimbări pozitive”. Acest lucru „ne încurajează să continuăm această cooperare, pentru că este benefică pentru ambele ţări”, a evidenţiat Frans Timmermans.

El a mai punctat faptul că România şi Olanda sunt parte a familiei europene, „guvernată de un set de reguli europene”.

În ceea ce priveşte dosarul Schengen, Frans Timmermans a declarat că a luat notă de poziţia autorităţilor de la Bucureşti şi de dorinţa acestora de a adera până la sfârşitul anului 2014. „Înţeleg pe deplin ceea ce spuneţi, suntem pregătiţi să ne uităm la dezvoltările pozitive (…) Guvernul olandez va aborda acest lucru (dorinţa de a adera în 2014 – n.r.) în stilul clasic, cu o atitudine strictă şi corectă şi sper ca asta să ducă la rezultate pozitive”, a spus şeful diplomaţiei olandeze.

Olanda este ţara care s-a opus cel mai adesea aderării României şi Bulgariei la Schengen, făcând legătura între acest dosar şi rapoarte pozitive pe MCV.

Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, se află, luni, la Bucureşti, într-o vizită care va include şi o întrevedere cu premierul Victor Ponta.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsele Kaufland care sunt la reducere până la jumătatea lui august. Se vor vinde ca pâinea caldă în acest weekend. Retailerul german are oferte de top la mezeluri, lactate și brânzeturi, carne, conserve, bere și vin
Capital.ro
Mașini interzise din 10 august. Șoferii români, avertizați. Intră în vigoare la ora 09:00
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
VESTE BUNĂ pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Dispare un îndrăgit post TV. Mulți copii se uitau la el
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Cum arată acum Andrei Găluț, solistul de la Goodbye To Gravity, la aproape 9 ani de la incendiul din #Colectiv. ATENȚIE! Imagine cu impact emoțional: artistul și-a expus pielea cicatrizată
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensiile vor fi recalculate în funcție de salariul mediu brut din ultimele decenii! Cine sunt pensionarii pe care îi va afecta acest mod de calcul
Capital.ro
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit unul dintre cei mai mari preoți români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Donald Trump creează confuzie confundând două personalități din California
MediaFlux
Joe Biden NU renunță. O PROVOACĂ pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!