UPDATE ora 8.25: Brânduşa Raiceanu, purtător de cuvânt RATB: „Nu avem nimic blocat în acest moment, se circulă în condiţii de iarnă, dar nu este nimic blocat. Două autobuze au traseele modificate: 168 întoarce la Valea Argeşului şi 162 la 12 Februarie. Iar 148, 149, 301, 780 şi 783 întorc la Aeroportul Băneasa din dispoziţia Poliţiei Rutiere. Pe tot parcursul nopţii s-a intervenit cu utilaje pentru a se dezăpezii„.
UPDATE ora 8.00: Iată şi situaţia traficului rutier de la ora 05:30, conform informaţiilor INFOTRAFIC
A1 Bucureşti–Piteşti;
A2 Bucureşti–Lehliu;
-DN2(E85) Voluntari – Buzău; s-a întrerupt şi Buzău – Râmnicu Sărat;
-DN1D Urziceni – Albeşti-Paleologu;
-DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;
-DN2C Costeşti – Slobozia;
-DN2M Focşani- Odobeşti;
-DN23B Măicăneşti – Ciorăşti;
-DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni; se va închide şi tronsonul Dumbrăveni – Dumitreşti – Jitia.
-DN5B Giurgiu – Ghimpaţi;
-DN3 Călăraşi – Bucureşti;
-DN3A Lehliu Gară – Feteşti;
-DN21 Călăraşi – Slobozia;
-DN3B Călăraşi – Feteşti;
-DN31 Călăraşi – Mănăstirea.
-DN3 Bucureşti – Fundulea; se va închide şi către Lehliu;
-DN4 Bucureşti – Budeşti;
-DN71 Ulmi – Bâldana;
-DN2A Slobozia – Urziceni;
-DN2B Buzău – Făurei.
S-a închis DN1 Otopeni – Tâncăbeşti şi DN1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti în zona Cocani.
În judeţul Giurgiu două autotrenuri au derapat şi au blocat circulaţia pe DN5, în zona Daia;
În judeţul Ilfov sunt probleme pe DN Centura Bucureşti, traficul fiind întrerupt în mai multe puncte;
În judeţul Dâmboviţa s-au produs blocaje pe DN72 Târgovişte – Găeşti şi DN7 Costeştii din Deal – Mătăsaru.
În judeţul Galaţi s-a întrerupt traficul pe DN24D Galaţi – Bârlad.
În judeţul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog.
Pe DN73 Câmpulung – Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
UPDATE, ora 00.05: Pe Calea Şerban Vodă, în Capitală, acoperişul unui bloc a fost luat de vântul puternic. Utilajele au început deszăpezirea pe străzile lăturalnice ale sectorului 4.
UPDATE, ora 00.00: Sute de maşini sunt blocate pe porţiunea de drum dintre Pod Băneasa şi Baloteşti de mai bine de şapte ore. Aceeaşi situaţie este şi pe DN2 între localităţile Şindriliţa şi Afumaţi. „Părinţii mei, în vârstă de 65 de ani, se află blocaţi la Şindriliţa de 11 ore. Veneau de la Focşani şi la ora 12.00 au rămas blocaţi în zona Şindriliţa.Timp de 11 ore, nicio maşină de Poliţie, niciun echipament de dezăpezire nu a trecut în niciun sens. Nici dinspre Bucureşti, nici spre Bucureşti. Nimeni nu face nimic în acea zonă. Părintii mei sunt bolnavi, nu pot ieşi în viscol să meargă pe jos la adăpostul de la Afumaţi. Nu este posibil aşa ceva. Ceea ce fac autorităţile este genocid pur şi simplu şi mint cu neruşinare!”, ne-a scris Diana Popa pe [email protected]. Oamenii sunt disperaţi, mulţi dintre ei nu mai au carburant şi susţin că au încercat să sune la 112, însă de cele mai multe ori a sunat ocupat.
UPDATE, ora 23.48: Traficul rutier pe DN 7 Bucureşti – Piteşti blocat, miercuri seară, în localitatea dâmboviţeană Mătăsaru din cauza unui tir care a derapat, a fost reluat după aproximativ patru ore. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Ionescu, tirul aşezat de-a latul şoselei a fost scos de pe carosabil după ce drumarii au îndepărtat zăpada.
UPDATE, ora 23.38: Persoanele rămase blocate în autovehicule pe DN 2 E 85, în localitatea buzoiană Mihăileşti, din cauza viscolului, nu vor să îşi părăsească maşinile.Potrivit prefectului judeţului Buzău, printre autovehiculele blocate sunt autoturisme şi TIR-uri, zeci de oameni aşteptând de mai multe ore să fie scoşi din zăpadă. Într-unul dintre autoturisme se află şi un copil de un an, care este în stare bună,
UPDATE, ora 23.28: Centrul Infotrafic informează că pe mai multe drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. În general autotrenurile înaintează mai greu, mai ales pe segmentele de drum cu declivitate mare.
Din informaţiile primite de la dispeceratele de poliţie până la ora 23:00, circulaţia este întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe următoarele drumuri naţionale:
În judeţul Giurgiu două autotrenuri au derapat şi au blocat circulaţia pe DN5, în zona Daia;
În judeţul Ilfov sunt probleme pe DN Centura Bucureşti, traficul fiind întrerupt în mai multe puncte;
În judeţul Dâmboviţa s-au produs blocaje pe DN72 Târgovişte – Găeşti şi DN7 Costeştii din Deal – Mătăsaru.
În judeţul Galaţi s-a întrerupt traficul pe DN24D Galaţi – Bârlad.
În judeţul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog.
Pe DN73 Câmpulung – Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Pe DN 7, pe sensul de mers dinspre Piteşti spre Bucureşti, circulaţia a fost restricţionată pentru traficul greu mai mare de 7,5 tone.
Pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea traficul a fost reluat.
UPDATE, ora 22.56: Traficul rutier pe DN 71 Târgovişte – Bâldana a fost închis, miercuri seară, după ce, între localităţile dâmboviţene Mircea Vodă şi Cuza Vodă, un tir a derapat din cauza vizibilităţii reduse. Şoferii care vin dinspre Târgovişte spre Bucureşti sunt direcţionaţi pe ruta ocolitoare DJ 711 Târgovişte – Băleni – Bilciureşti.
UPDATE, ora 22.36: Un autocar cu zeci de copii şi adulţi a rămas blocat în zăpadă, la Lehliu, judeţul Călăraşi. Primarul din Lehliu, Iulian Iacomi, a declarat la România TV că mai multe echipe de deszăpezire au plecat pentru salvarea oamenilor. Oamenii salvaţi dintre nămeţi vor fi cazaţi la primăria din Lehliu
UPDATE, ora 22.26: Traficul rutier pe DN 5 între Giurgiu şi Bucureşti a fost închis, miercuri seară, din cauza zăpezii şi a viscolului, iar camioanele care intră în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu sunt dirijate în parcări adiacente
UPDATE, ora 22.00: Traficul rutier pe DN 7, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, închis, miercuri seară, de autorităţi, pentru a permite drumarilor să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezii, a fost reluat după aproximativ două ore.
UPDATE, ora 21.38: Patru localităţi din judeţul Ilfov şi 69 de localităţi din judeţul Girugiu au rămas fără energie electrică, din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic.
UPDATE, ora 21.23: Mai multe maşini sunt blocate în zona Afumaţi şi Voluntari, din cauza viscolului şi a zăpezii, echipajele ISU şi ale Jandarmeriei intervenind pentru a acorda îngrijiri în cazul a trei copii, cel mai mic având o lună.
UPDATE, ora 21.20: Jandarmii de la ISU Buzău sunt în misiune pentru salvarea unui copil de un an, rămas înzăpezit
UPDATE, 21.13: Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a ordonat ca efective şi tehnică militară de pe întreg teritoriul ţării să fie pregătite să participe la acţiuni de deszăpezire şi ajutorare a populaţiei din zonele afectate de viscol şi căderile de zăpadă abundente, la solicitarea autorităţilor administraţiei centrale şi locale.
În această seară, 30 de militari aparţinând Diviziei 2 Infanterie „Getica” acţionează, la solicitarea Prefecturii jud. Buzău, pentru deblocarea a aproximativ 100 de autovehicule înzăpezite pe Drumul European 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău.
UPDATE, 21.12: Peste 100 de maşini sunt blocate la intrare în Mihăileşti, judeţul Buzău. Au ajuns acolo patru maşini ale Armatei cu tracţiune 6X6, cu 60 de salvatori la bord. Aceştia vor încerca chiar şi cu forţa să-i convingă pe oameni să părăsească autovehiculele şi să se cazeze în Primăria din Mihăileşti, unde au fost amenajate spaţii. În Buzău sunt blocate 3 drumuri naţionale. Nouă localităţi sunt lipsite de curent electric.
UPDATE, 21.07: Mai multe curse aeriene au fost anulate de pe aeroporturile din Bucureşti. Zece curse aeriene au fost deja anulate pe Otopeni, iar o parte dintre ele fiind anulate si cursele retur. Este vorba despre curse de la Munchen, Paris, Viena. Două curse au fost redirectioante pe Aeroportul din Constanţa, iar o cursă Tarom care venea de la Sofia a aterizat la Plovdiv, din cauza condiţiilor dificile, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache. Situaţia se modifică de la o clipă de la alta. De asemenea, Iordachje a precizat că a fost ridicată restricţia de operare de pe Aeroportul Băneasa, astfel încât cursele întârziate să poată opera şi pe parcursul nopţii.
UPDATE: Un echipaj de poliţişti redirecţionează maşinile la ieşire din Bucureşti, pe DN1.
UPDATE, ora 18.47: Circulaţia rutieră pe drumul naţional 24 D Bârlad – Galaţi a fost închisă, miercuri seară, din cauza viscolului, fiind pusă o barieră prin care şoferii sunt întorşi din drum.
Autorităţile judeţene din Vaslui au luat decizia închiderii drumului naţional 24 D, care face legătura între municipiile Bârlad şi Galaţi prin localităţile Griviţa (Vaslui) şi Cuca (Galaţi), după ce, pe anumite sectoare de şosea din judeţul Galaţi, s-au format suluri de zăpadă din cauza zăpezii viscolită.
Şi pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene din Vaslui se circulă cu dificultate, însă nu există probleme deosebite.
UPDATE, ora 18.43: Un copac a căzut, miercuri seară, din cauza zăpezii abundente de pe crengi, peste un microbuz în care se aflau 13 pasageri, pe DN1, în localitatea prahoveană Potigrafu. Circulaţia rutieră a fost restricţionată.
UPDATE, ora 17.23: Cel puţin 20 de maşini în care se află câteva zeci de persoane sunt blocate, miercuri după-amiază, pe drumul dintre localităţile buzoiene Smeeni şi Pogoanele, din cauza troienelor de zăpadă.
UPDATE, ora 16.56: Un autocar cu 40 de copii a rămas blocaţi în nămeţi, în judeţul Buzău. Primarul din localitatea Smeeni, judeţul Buzău, a declarat că micuţii se află în siguranţă şi au fost cazaţi la primăria din localitate.
În Capitală ninge de marţi noaptea, fără oprire. În acelaşi ritm au lucrat şi oamenii de la deszăpezire, care au ieşit imediat pe străzi. Zăpada s-a depus pe străzi şi linii de tramvai astfel că circulaţia a fost îngreunată. Mai multe linii de tramvai şi troleibuz au fost blocate. VEZI UNDE SUNT PROBLEME IN TRAFIC ÎN CAPITALĂ
Nici zilele următoare nu aduc însă veşti bune pentru şoferi. Prognozele meteo arată că în România se aşteaptă ninsori puternice şi ger spre sfârşitul săptămânii.
Meteorologii au emis COD PORTOCALIU DE NINSOARE ŞI VISCOL pentru SUDUL ŢĂRII.
CNADNR roagă participanţii la trafic ca, în perioada următoare, să evite, dacă este posibil, tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, să respecte restricţiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).