Doctorul a ţinut să le mulţumească oamenilor care i-au salvat.
„Pentru mine acest subiect e extrem de emoţionant. Am un respect pentru oamenii ăia pe care …. cuvintele sunt sărace ca să descriu. Nu pot să vă spun ce am simţit eu când le-am văzut lanternele şi le-am auzit strigătele de chemare. Nişte oameni extraordinari! Asta e România adevărată! Şi-au dat jos hainele să ne îmbrace, să ne încălzească, să facă focul, ne-au dus pe braţe ca pe copiii lor. Nu am cuvinte să le mulţumesc (…) Ne-au găsit exact când trebuia pentru că focul nostru începuse să se stingă şi nu cred că am mai fi supravieţuit foarte mult timp”, a povestit extrem de emoţionat medicul Valentin Calu.
Medicul Calu este convins că pe 22 ianuarie 2014, Dumnezeu i-a dat o a doua şansă.
„Am a doua zi de naştere acum, 20 ianuarie 2014. M-am născut în Ţara Moţilor, o să primesc şi nume de moţ la un moment dat. Moţii m-au impresionat şi lanţul ăsta uman care ne-a scos de acolo. M-au impresionat colegii de la SMURD. Nu ştiam că e o aşa binefacere când intri într-o ambulanţă SMURD. Ar trebui să le vopsească tavanele în roz. Acum eu sunt convins că Dumnezeu mi-a dat o nouă şansă. Că unii oameni vor pune întrebări că de ce nu le-a dat o şansă şi celorlalţi … nu trebuie să judecăm noi. Din punctul meu de vedere, Dumnezeu mi-a dat o nouă şansă”, a mai spus doctorul.
Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la 1.600 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.
Epava avionului şi victimele au fost descoperite de către trei săteni din Horea, judeţul Alba.