CEL MAI PUTERNIC OM din Egipt este în PERICOL DE MOARTE

O grupare jihadistă care a revendicat o serie de atacuri sângeroase în Egipt a ameninţat că-l va viza pe cel mai puternic om din ţară, mareşalul Abdel Fattah el-Sisi, comandantul armatei, care urmează să candideze pentru postul de preşedinte.
Romania TV
30 ian. 2014, 10:42
CEL MAI PUTERNIC OM din Egipt este în PERICOL DE MOARTE

Gruparea jihadistă Ansar Beit al-Maqdess ameninţă că îl vizează pe cel mai puternic om din Egipt, Abdel Fattah el-Sisi, care ar urma să candideze pentru fi’uncţia de preşedinte al ţării.

Ansar Beit al-Maqdess, o grupare jihadistă inspirată de Al-Qaida, care a revendicat şi asainarea, marţi, la Cairo a generalului de poliţie Mohamed Said, a ameninţat că-i va ataca pe el-Sisi şi pe ministrul de Interne. „Răzbunarea va veni”, a avertizat gruparea cu baza în Peninsula Sinai, într-un comunicat postat pe site-uri jihadiste.

Potrivit Centrului american de supraveghere a site-urile islamiste SITE, un comandant Ansar Beit al-Maqdess, Abu Usama al-Masri, i-a îndemnat pe militari să organizeze o rebeliune, altfel îi va ataca.

În septembrie 2013, ministrul de Interne a scăpat în viaţă dintr-un atentat revendicat de această grupare, care afirmă că acţionează ca represalii faţă de reprimarea susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Cel puţin 14 poliţişti şi nouă militari au fost ucişi, în ultima săptămână, în Peninsula Sinai, potrivit unui bilanţ AFP.

Ameninţări la adresa unor interese economice

Ansar Beit al-Maqdess a revendicat, în paralel, un atac comis luni, în Sinai, asupra unui gazoduct către Iordania şi a ameninţat cu extinderea unui „război economic împotriva clicii trădătorilor până la înfrângerea lor”.

Gruparea afirmă că va viza „interesele economice ale regimului”, acuzându-l pe „el-Sisi şi generalii” că îşi „umplu buzunarele cu miliarde de lire egiptene”.

Pe de altă parte, Guvernul interimar a primit joi susţinerea fostului premier britanic Tony Blair, emisarul Cvartetului în Orientul Mijlociu.

Citeşte şi Dezvăluiri incredibile ale unui terorist. Sute de britanici sunt antrenaţi de Al-Qaida în Siria

„Este un fapt că (mişcarea) Fraţii Musulmani a încercat să deturneze ţara şi valorile sale (…). Armata a intervenit la cererea poporului, pentru a conduce ţara către un stadiu al dezvoltării sale democratice. Este necesar să susţinem noul Guvern în această sarcină”, a declarat Blair într-un interviu pentru postul Sky News Arabia.

De asemenea, Parchetul egiptean a anunţat că 20 de jurnalişti de la postul de televiziune prin satelit Al-Jazeera, considerată favorabilă mişcării Fraţii Musulmani de către autorităţi, urmează să fie judecaţi. În total, 16 reporteri egipteni sunt acuzaţi de apartenenţă la o „organizaţie teroristă”, iar patru străini sunt acuzaţi că au difuzat „ştiri false”.

Calificând această decizie un „revers major pentru libertatea presei”, Amnesti International (AI) a subliniat că „odată cu apropierea alegerilor, o presă liberă este esenţială”, şi că jurnaliştii „nu pot să muncească în frică”.

„Faptul că Guvernul vizează jurnalişti şi pe alţii în baza unor argumente false este o eroare şi arată un dispreţ monstruos faţă de protecţia drepturilor fundamentale şi libertăţilor”, a declarat Jennifer Psaki, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cartierul dispărut din inima Bucureștiului. I se spunea Valea Plângerii și oamenii trăiau la un loc cu lupii. Regina Maria venea să-și cumpere flori de la grădinarii din zonă
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cine este principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Cum a încercat să inducă în eroare anchetatorii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Gustul amar din vinete, coșmarul gospodinelor. Ponturi de la marii bucătari
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marea Britanie și Olanda vor pierde milioane de milionari până în 2028, potrivit unui raport UBS
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'