Vitalie Proca şi Ion Druţă, acuzaţi de tentativă de omor, trimişi în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, joi, trimiterea în judecată a inculpaţilor Vitalie Proca, cetăţean moldovean, cercetat în stare de arest preventiv, şi Ion Druţă, cetăţean moldovean, în prezent încarcerat în Republica Moldova.
Filip Stan
30 ian. 2014, 13:21
Vitalie Proca şi Ion Druţă, acuzaţi de tentativă de omor, trimişi în judecată

Procurorii au reţinut în sarcina lui Proca săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar în sarcina lui Druţă – săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de omor calificat şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, potrivit Agerpres.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că inculpatul Vitalie Proca, la instigarea inculpaţilor Răzvan şi Bogdan Mararu şi cu sprijinul complicelui Ion Druţă, zis ‘Vanea’, în intervalul 16 – 26 noiembrie 2012, l-a urmărit pe Răzvan Mircea Isăila, pe care l-a confundat cu Ioan Dumitru Mironescu, adevărata persoană vizată.

Pe 26 noiembrie 2012, în jurul orei 18,10, rulând cu viteză redusă cu un autoturism pus la dispoziţie de către inculpaţii instigatori, Proca a tras cu un pistol-mitralieră tip AK74 asupra lui Isăila, în timp ce acesta îşi parca autoturismul lângă locuinţa sa.

„În continuare, observând că nu a decedat, inculpatul Proca a coborât din autoturism şi, folosind pistolul Makarov, calibrul 9 mm, pe care îl avea asupra sa, s-a îndreptat către partea vătămată şi a executat mai multe focuri de armă asupra sa prin geamul portierei dreapta şi parbriz, cauzându-i multiple leziuni traumatice prin împuşcare”, precizează procurorii.

Ion Druţă a fost cel care, în perioada octombrie – decembrie 2012, la solicitarea instigatorilor, a găsit un asasin plătit capabil să pună în aplicare planul acestora, respectiv asasinarea lui Ioan Dumitru Mironescu, în persoana inculpatului Vitalie Proca.

Druţă a intermediat contactul direct al fraţilor Mararu cu Proca, însoţindu-l pe acesta din urmă în data de 15 noiembrie 2012 în Roznov, la un bar deţinut de către Răzvan Măraru. Instigatorii l-au determinat pe Proca să pună în aplicare planul de eliminare a rivalului lor, totodată, şi i-au pus la dispoziţie mijloacele materiale şi informaţiile necesare comiterii asasinatului.

După respectiva întâlnire, Druţă l-a însoţit pe Proca la Bucureşti, unde i-a asigurat acestuia un loc de cazare şi i-a prezentat zona unde urma să acţioneze şi căile de acces.

Ulterior, pe data de 16 noiembrie 2012, Ion Druţă a revenit în Republica Moldova, de unde pe toată perioada desfăşurării activităţii infracţionale a asigurat comunicarea dintre fraţii Mararu şi Vitalie Proca, înlesnind astfel activitatea infracţională desfăşurată de aceştia.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!