Zeci de localităţi sunt în continuare IZOLATE

Judeţul Brăila are încă 25 de localităţi izolate în zăpadă. Şi în judeţul Constanţa, cinci localităţi erau încă izolate vineri dimineaţă din cauza nămeţilor, iar echipele de intervenţie lucrează pentru deszăpezirea drumurilor care fac legătura cu aceste sate şi comune.  Un număr de 31 de localităţi din 13 unităţi administrative din judeţul Buzău sunt în continuare izolate, patru drumuri judeţene, două naţionale şi aproape 30 de drumuri comunale sunt în continuare închise.
Iulian Tudor
31 ian. 2014, 07:16
Zeci de localităţi sunt în continuare IZOLATE

Judeţul Brăila are încă 25 de localităţi izolate în zăpadă, echipele de intervenţie formate din peste 500 de pompieri, militari, jandarmi luptându-se în continuare cu troienele, în condiţiile în care DN 22 este închis, iar DN 23 restricţionat la 7,5 tone, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian. 

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, ajuns la Brăila, a declarat că a luat decizia de a chema un elicopter care să transporte pâine în localităţile Bărăganu şi Victoria. 

Sunt în continuare fără alimentare cu apă satele Roşiori, Florica şi Colţea aparţinând de comuna Roşiori. 

Sunt închise preventiv 19 drumuri judeţene, iar alte 9 sunt blocate din cauza zăpezii. 

Pe drumurile naţionale, unde se acţionează cu 28 de utilaje, se circulă în condiţii de iarnă, au fost reluate trecerile cu bacurile spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei şi toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică. 

În teren sunt 325 de militari, dintre care 150 veniţi din Galaţi, care deszăpezesc localităţile Făurei, Găiseanca, Scorţaru Nou, Râmnicelu, Movila Miresii, Comăneasca, Esna, Kogălniceanu, Brăila. 

În acţiunile de deszăpezire din judeţ mai sunt 188 de jandarmi şi 30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. 

Au fost constituite 16 filtre pentru dirijarea traficului pe drumurile naţionale şi judeţene de pe raza judeţului Brăila, cu 150 de poliţişti şi 45 mijloace auto.

Potrivit Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa, vineri dimineaţă, erau izolate comunele Cogealac şi Ghindăreşti şi satele Dunărea, Tudor Vladimirescu şi Dunăreni, iar în prezent se lucrează pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene care fac legătura cu aceste localităţi izolate, informează Mediafax.

În ultimele 24 de ore, s-au mai semnalat 12 autoturisme blocate în zăpadă, în care se aflau 23 de persoane, toate aceste cazuri fiind rezolvate, iar oamenii fiind în prezent în siguranţă. Totodată, în cursul nopţii de joi spre vineri, un autovehicul TATRA, apartinind MApN, a acţionat pentru deblocarea a două tiruri şi două autocisterne în zona localităţii Ovidiu, la intersecţia DJ 228 cu DN 2A.

Un număr de 31 de localităţi din 13 unităţi administrative din judeţul Buzău sunt în continuare izolate vineri, patru drumuri judeţene, două naţionale şi aproape 30 de drumuri comunale sunt în continuare închise.

„Vineri dimineaţa, două drumuri naţionale, DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat-Băile şi DN 2C între Costeşti-Smeeni-limita cu judeţul Ialomiţa, sunt închise, precum şi patru drumuri judeţene, dar şi alte 18 tronsoane de drum judeţean”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu.

Potrivit sursei citate, majoritatea localităţilor izolate se află în partea de sud a judeţului, Balta Albă, Boldu, Brădeanu, Cochirleanca, Largu, Săgeata, Scutelnici, Vâlcelele, Robeasca, Ruşeţu, dar şi în zona colinară sau de munte: Pietroasele, Pardoşi, Murgeşti. 

În noaptea de joi spre vineri, au fost rezolvate două cazuri medicale, în comuna Cochirleanca o pacientă în vârstă de 71 de ani, cu stare generală alterată, a fost transportată cu o şenilată şi o ambulanţă SAJ, iar un bebeluş de 4 luni din satul Udaţi-Lucieni, comuna Smeeni, cu febră, a fost preluat de o ambulanţă SAJ cu un utilaj antemergator.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?