Deputaţii şi senatorii îşi reiau luni activitatea. Ce SCHIMBĂRI arzătoare se discută

Camera Deputaţilor şi Senatul sunt convocate luni în prima sesiune ordinară a anului 2014. Şedinţa de la Cameră începe la ora 14,00, informează Departamentul de comunicare al acestui for, citat de Agerpres.
Filip Stan
03 feb. 2014, 08:11
Deputaţii şi senatorii îşi reiau luni activitatea. Ce SCHIMBĂRI arzătoare se discută

Potrivit sursei citate, şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni începând cu ora 14,30, iar pe ordinea de zi se va afla alegerea unei noi conduceri a deputaţilor.

‘Potrivit articolului 23 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, alegerea vicepreşedinţilor, a secretarilor şi a chestorilor Biroului permanent se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor şi negocierii liderilor grupurilor parlamentare. Conform aceluiaşi Regulament, lista candidaţilor propuşi pentru Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaţilor şi se aprobă prin vot secret cu bile’, precizează sursa citată.

Pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului de luni, unul dintre puncte va viza demisia fostului senator Ovidiu Marian din funcţia de secretar general al instituţiei, demisie înregistrată joi la secretariatul Senatului. Acesta va ocupa funcţia de secretar general adjunct al Senatului, deţinută de liberalul Dan Mihalache, care va deveni secretar general al instituţiei. Aceste schimbări vor fi însă validate în plen.

Tot luni, conducerea Senatului va lua act şi de demisia liberalului Tudor Chiuariu din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice, funcţie care astfel rămâne vacantă, la fel şi cea de vicepreşedinte al Comisiei, deţinută până anul trecut de Toni Greblă, acest din urmă post revenind astfel PSD.

De asemenea, Biroul Permanent va fi sesizat şi cu privire la modificarea algoritmului politic, grupul PP-DD de la Senat urmând a fi desfiinţat întrucât nu va mai întruni numărul minim de membri prevăzut de Regulamentul Senatului pentru funcţionarea unui grup parlamentar, adică şapte senatori aleşi pe listele aceleiaşi formaţiuni.

Chestorul social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a precizat că, în vederea stabilirii viitoarei structuri a conducerii Senatului, liderii grupurilor parlamentare se vor reuni luni dimineaţă, înainte de şedinţa Biroului Permanent.

‘Se schimbă algoritmul politic. Se face o nouă negociere şi, eventual, se face o repartizare nouă. Discuţia va fi între liderii de grupuri, probabil luni dimineaţă. Se face calculul aritmetic pentru a se veni cu o propunere în Biroul Permanent. După ce se stabileşte algoritmul, se face la grupuri nominalizarea şi funcţiile care revin fiecărui grup, fiecare grup se retrage şi îşi alege oamenii, şi cu propunerea se vine la 16,00 în plen’, a declarat Ioan Chelaru.

În prezent, Biroul Permanent al Senatului este format din preşedinte – Crin Antonescu (PNL); patru vicepreşedinţi – Florin Constantinescu (PSD), Cristian Dumitrescu (PSD), Nicolae Moga (PSD), Vasile Nistor (PC); patru secretari – Ion Purec (PP-DD), Ion Rotaru (PSD), Mario Oprea (PNL), Alexandru Pereş (PDL); şi patru chestori – Ioan Chelaru (PSD), Marius Nicoară (PNL), Verestoy Attila (UDMR), Tudor Barbu (PC).

Nu în ultimul rând, tot luni se va întruni şi Comisia parlamentară a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind revizuirea Constituţiei, la ora 11,30 fiind programată o întâlnire a membrilor Comisiei cu reprezentanţii uniunilor profesionale pentru exprimarea ultimelor observaţii înainte de luarea efectivă în discuţie a amendamentelor propuse pentru punerea în acord a proiectului cu observaţiile formulate de către Consiliul Legislativ şi Comisia de la Veneţia.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'