Patru grefieri, trimişi în judecată pentru înşelăciune, după ce au decontat ilegal peste 60.000 lei

Patru grefieri de la două instanţe din Buzău au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune şi fals în declaraţii, fiind acuzaţi că şi-au stabilit fictiv domiciliile în alte localităţi decât cele unde se află sediul instanţelor ca să deconteze cheltuieli de transport, prejudiciul depăşind 60.000 lei.
Iulian Tudor
03 feb. 2014, 19:30
Patru grefieri, trimişi în judecată pentru înşelăciune, după ce au decontat ilegal peste 60.000 lei

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti i-au trimis în judecată pe Mioara Teodorescu, Liliana Stănciulescu, Elisabeta Crăciunoiu şi Alin Cătălin Frigea, grefieri la Tribunalul Buzău şi Judecătoria Pogoanele, din judeţul Buzău, acuzaţi de înşelăciune şi fals în declaraţii, potrivit Mediafax.

Conform procurorilor, cei patru inculpaţi, angajaţi în cadrul Tribunalului Buzău, respectiv Judecătoria Pogoanele, în calitate de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti – grefieri, şi-au stabilit în mod fictiv reşedinţele în alte localităţi pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi localitatea unde se află sediul unităţii, decontare prevăzută prin lege şi de care beneficiază personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea.

În perioada septembrie 2012 – septembrie 2013, grefierul Mioara Teodorescu a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport lunar, prin declararea unei rute de transport fictive între Slobozia şi Buzău, în sumă de 19.516 lei.

Potrivit structurii organizatorice a Tribunalului Buzău, publicată pe portalul instanţelor de judecată, Mioara Teodorescu deţine funcţia de prim grefier în cadrul secţiei penale a Tribunalului Buzău.

Pe aceeaşi rută a declarat că face naveta şi Liliana Stănciulescu, aceasta obţinând decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în sumă de 17.620 lei, pentru perioada septembrie 2012 – iulie 2013. Liliana Stănciulescu este grefier la seclia civilă a Tribunalului Buzău.

Grefierul Elisabeta Crăciunoiu de la Tribunalul Buzău a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în valoare de 10.135 lei pentru perioada octombrie 2012 – septembrie 2013 declarând că face naveta între localitatea Calvini şi Buzău, în timp ce grefierul Alin Cătălin Frigea de la Judecătoria Pogoanele, a solicitat şi obţinut decontarea ilegală a contravalorii cheltuielilor de transport în valoare de 13.309 lei pentru perioada septembrie 2012 – septembrie 2013, prin declararea unei rute de transport fictive, între Băicoi şi Pogoanele.

Prejudiciul total adus bugetului de stat a fost calculat la 60.580 lei, susţin anchetatorii, Tribunalul Buzău constituindu-se parte civilă în cauză cu această sumă. Dosarul va fi judecat la secţia penală a Judecătoriei Ploieşti.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Produsul ieftin care îți face baia să strălucească de curățenie. Se găsește în orice supermarket și e simplu de folosit
Capital.ro
Ungaria e la ani lumină de România. Viktor Orban ne-a umilit. Cum ne-a dat peste nas
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Propunere-șoc. Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta!
Adevarul
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică prevederea
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Charles e cu nervii la pământ. A făcut o criză
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Inerția trecutului: românii păstrează în vocabular sutele de mii, chiar și după 20 de ani de la denominare
MediaFlux
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...