Crin Antonescu nu intenţionează să o schimbe pe Mănescu: Până la proba contrarie, are dreptate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu intenţionează să o schimbe pe Ramona Mănescu de la Transporturi, precizând că până la proba contrarie consideră că ministrul are dreptate când afirmă că a făcut tot ceea ce putea face în cazul accidentului aviatic din Apuseni.
Romania TV
04 feb. 2014, 19:25
Crin Antonescu nu intenţionează să o schimbe pe Mănescu: Până la proba contrarie, are dreptate

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile Ramonei Mănescu cu privire la faptul că a făcut tot ceea ce putea să facă în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

„Până la proba contrară, eu cred, asemenea cu primul-ministru şi asemenea cu raportul care s-a dat, cred că are dreptate. Nu pot comenta afirmaţiile sau declaraţiile unui procuror deoarece nu ştiu… domnia sa face cercetarea respectivă, are probabil temeiuri să spună asta şi la un moment dat va spune tot ceea ce are de spus. Dar nu am cum eu să comentez. Eu cred până una alta că Ramona Mănescu are dreptate, că Victor Ponta are dreptate, că ceea ce au spus dânşii în urma anchetelor tehnice care s-au făcut, e valabil”, a susţinut liderul PNL.

El a mai fost chestionat dacă este de acord cu afirmaţiile ministrului Transporturilor, care a susţinut că ideea că STS ar fi furnizat coordonare eronate e greşită, însă a refuzat să facă comentarii.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, cuprins şi într-un raport al ministerului, este o „speculaţie” afirmaţia potrivit căreia STS a transmis coordonate eronate în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Mănescu a fost întrebată dacă nu are nimic să-şi reporşeze.

„Ce aţi vrea să-mi reproşez eu când vă spun că ROMATSA a făcut ce a considerat că trebuie să facă, noi am luat măsurile administrative, premierul a considerat necesar şi a fost o decizie pe care am luat-o împreună să sancţionăm administrativ conducătorii ROMATSA, care erau în acea zi responsabili cu coordonarea misiunii de căutare şi salvare”, a replicat ministrul.

Ea a precizat că nu s-a putut face localizarea prin sistemele ROMATSA, pentru că antena care emitea pe frecvenţa de 406 MHz şi putea face localizarea prin sistemul de la Moscova a fost ruptă în momentul impactului, fapt care a îngreunat procedura de salvare.

„S-a utilizat acest accident doar pentru a ataca instituţiile statului şi atâta tot (…) În curs se află o anchetă a procuraturii pe care eu nu o pot discuta, nu o pot comenta şi cu siguranţă procuratura va face lumină în sensul că va stabili vinovăţii acolo unde există”, a spus Mănescu.

Ministrul a susţinut că „s-a creat o stare generală de tensiune şi de neîncredere faţă de instituţiile statului”.

Ea a precizat că mai există o investigaţie în curs a CIAS, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, care va stabili cauzele accidentului.

Mănescu a precizat că în cazul accidentului din Apuseni nu au fost întrunite condiţiile pentru convocarea comitetului ministerial, deoarece acest comitet se întruneşte în momentul în care „în urma unui accident se provoacă disfuncţionalităţi ale infrastructurii de transport, disfuncţionalităţi majore care au un impact social şi economic”. Ea a menţionat că până în prezent acest comitet nu a fost convocat în cazul vreunui accident care a avut loc până în prezent.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul fabulos care trăiește pe teritoriul României. Este prins și relocat în pădurile din țările importante ale Europei. E pe cale de dispariție și puține exemplare au mai rămas în întreaga lume
Capital.ro
Obligatoriu pe aceste mașini. Trebuie să aibă plăcuțe de înmatriculare diferite
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
VESTE BUNĂ pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Serialul de pe Netflix a creat isterie. Bate orice record
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Andreea Bostănică, prinsă în ”fapt” cu noua cucerire! Nepotul fostului președinte din Uzbekistan i-a făcut cadou un Mercedes de 300.000 €! Povestea incredibilă a milionarului fugar
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensiile vor fi recalculate în funcție de salariul mediu brut din ultimele decenii! Cine sunt pensionarii pe care îi va afecta acest mod de calcul
Capital.ro
Se dau banii înapoi direct în conturi. Se depune cererile luni, 12 august, începând cu ora 09:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Procurorii chinezi descoperă o schemă de trafic cu cadavre destinată fabricației de grefe osoase
MediaFlux
Joe Biden NU renunță. O PROVOACĂ pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!