Lămâie. Sucul de lămâie este bogat în acid citric, cel care îi oferă şi gustul foarte acru. Acest acid are capacitatea de a exfolia chimic pielea şi de a-i uniformiza culoarea. Poţi să storci o lămâie, să înmoi o dischetă demachiantă în sucul obţinut şi să aplici de două ori pe zi pe zonele pigmentate. Lasă să acţioneze câteva minute şi apoi clăteşte, scrie eva.ro.
Hrean cu oţet şi miere. Rade fin o rădăcină de hrean, amestecă cu câteva linguriţe de oţet şi o linguriţă cu miere. Aplică apoi amestecul rezultat pe zonele în care ai pete şi lasă să acţioneze cinci minute. Ai grijă să nu atingi zona ochilor şi să ţii ochii închişi, deoarece hreanul este puternic iritant.
Citeşte şi Cele mai bune metode ca să scapi de vergeturi şi reţete pentru acasă pentru a le combate
Vitamina E. Vitamina E este un puternic antioxidant şi are capacitatea de a estompa punctele pigmentare de la nivelul pielii. Sparge câteva capsule de vitamina E pe o dischetă demachiantă şi aplică pe zonele afectate de pete înainte de culcare.
Iaurt. Iaurtul conţine enzime care îndepărtează celulele de la suprafaţa pielii, uniformizând culoarea tenului tău. Aplică iaurt simplu pe faţă şi lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Aloe Vera. Gelul sau sucul de aloe vera are proprietăţi calmante şi vindecătoare asupra pielii. Este un remediu excelent, care hidratează intens, stimulează producţia de colagen şi uniformizează culoarea pielii.
Citeşte şi Remedii naturale pentru tratarea acneei