”Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea secției parchetelor militare a PÎCCJ, pentru că, în opinia lor, au apărut elemente de natură a ne duce la concluzia că ar putea fi indicii în legătură și cu responsabilitatea altor persoane în strânsă legătură cu decesul celor două persoane. (…) Teoretic putem spune că ancheta are în vedere și anumite funcții care atrag competența PÎCCJ”, a afirmat Nițu, la venirea la CSM, potrivit Agerpres.
Întrebat dacă este vorba de miniștri, Nițu a răspuns afirmativ. Referitor la șeful STS el a precizat că nu e nimeni vizat în mod personal, adăugând că anchetatorii vor verifica acele aspecte care au legătură și cu o eventuală responsabilitate a altor persoane.
VEZI ŞI ACCIDENT AVIATIC. Dosarul tragediei din Apuseni, preluat de Parchetul Militar
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, iar copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, au fost răniţi.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.