O boală MISTERIOASĂ a fost vindecată cu ajutorul unui episod din „Dr. House”

O echipă medicală din Germania a rezolvat un caz medical căruia nu reuşea să îi dea de capăt cu ajutorul unui episod din serialul american "Dr. House". Pacientul de 55 de ani prezenta o insuficienţă cardiacă pe cât de severă, pe atât de inexplicabilă, febră de origine necunoscută, o îngrijorătoare deficienţă vizuală şi auditivă, precum şi o misterioasă inflamare a esofagului.
Alina Costache
07 feb. 2014, 08:09
O boală MISTERIOASĂ a fost vindecată cu ajutorul unui episod din

Cazul i-a amintit unui profesor de la Clinica Universitară din Marburg (centrul Germaniei), Jurgen R. Schaefer, de un episod al serialului „Dr. House”, în care era evocat un caz improbabil de intoxicaţie cu cobalt, scrie vineri The Lancet.

„Încercând să găsim o cauză comună a tuturor simptomelor şi amintindu-ne de un episod din serialul TV ‘Dr. House’ pe care îl folosisem ca material didactic pentru studenţii la medicină, ne-am gândit la o intoxicaţie cu cobalt”, explică profesorul într-un articol publicat în revista medicală britanică.

„Dosarul său medical era gol, cu excepţia a două proteze la şold”, adaugă medicul. În noiembrie 2010, proteza stângă s-a rupt şi a fost înlocuită cu una care avea metal în compoziţie.

După şase luni, bărbatul, sănătos până atunci, a început să aibă simptome inexplicabile, de la reflux esofagian la probleme cardiace. Imediat după ce cazul a fost asemănat cu cel din serial, pacientului i s-a făcut o radiografie, descoperindu-se bucăţi de metal în şold, iar analizele de sânge şi urină au arătat o intoxicaţie cu cobalt şi crom, două metale existente în proteză.

„Intoxicaţia cu cobalt este o cauză cunoscută a cardiomiopatiei de circa 50 de ani, fiind depistată mai ales la cei care lucrează în oţelării, sunt expuşi metalelor sau apărută în cazul alimentelor sau băuturilor contaminate cu cobalt”, adaugă profesorul Schaefer.

După înlocuirea protezei, concentraţiile de cobalt şi crom în sânge au scăzut, iar problemele cardiace ale pacientului s-au redus. „A fost o şansă pentru mine să îmi dau seama de cauză, şi aceasta datorită ‘Dr. House’. Acest caz demonstrează că o producţie bine realizată nu este destinată doar timpului liber, ci şi educaţiei şi salvării de vieţi”, a declarat Schaefer pentru AFP, potrivit Agerpres.

Serialul american îl are ca personaj principal pe dr. Gregory House, interpretat de actorul britanic Hugh Laurie, care trebuie să rezolve în fiecare episod un mister medical.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele 4 zodii care-și pot schimba soarta până pe 15 august. Șansa le surâde
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Cel mai atractiv desert de post. Prăjitură cu gem și ciocolată
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Joe Biden reafirmă angajamentul SUA pentru securitatea Israelului în fața amenințărilor iraniene
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?