„În acest moment suntem pe punctul de a încărca pe SEAP caietul de sarcini. Aş vrea să fac o distincţie care nu a fost bine înţeleasă în anul 2013. Procesul de selecţie a manualelor este o licitaţie publică. În acest moment ne aflăm pe ultima sută de metri, de a încărca pe SEAP şi a declanşa licitaţia publică. Este vorba despre manuale pentru clasa întâi şi cel mai probabil clasa a-II-a. În urma licitaţiei se va şti şi despre ce buget vorbim. Până atunci nu pot să lansez o anumită sumă pentru că nu ştim ce ofertanţi vor exista la licitaţie„, a spus ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.
Întrebat când crede că învăţământul va fi depolitizat, Remus Pricopie a răspuns că şi el vrea acest lucru şi crede că şi primul-ministru Victor Ponta îl susţine din moment ce a numit un ministru al Educaţiei care nu este membru de partid.
„Lucrăm cu sindicatele la o procedură, pentru că acesta este motivul pentru care regulamentul şcolar şi cadrul de funcţionare a Consiliului de Administraţie încă nu au fost până acum adoptate. Lucrăm la o procedură care să permită nominalizarea pe funcţii de conducere a directorilor, a directorilor adjuncţi şi aşa mai departe, fără nici un fel de interferenţă politică. Deja discuţia este avansată şi cred că vom avea o concluzie în câteva săptămâni„, a precizat Remus Pricopie.
Ministrul Educaţie a ţinut să precizeze că politizarea nu este în toate unităţile de învăţământ şi că sunt foarte multe cazuri unde unităţile de învăţământ sunt conduse de profesionişti nominalizaţi de consiliile de administraţie.
CITEŞTE ŞI: Uniunea Editorilor din România: Există îngrijorarea că nici în 2013 nu vom avea MANUALE NOI