Udrea: Îmi doresc ca în turul doi la prezidenţiale să intre candidatul PMP, nu Crin Antonescu

Deputatul Elena Udrea susţine că până la alegerile europarlamentare ar putea fi iniţiate discuţii cu partenerii din opoziţie pentru indentificarea celui mai bun candidat al dreptei la prezidenţiale, pentru ca în turul doi "să nu intre Crin Antonescu".
Iulian Tudor
08 feb. 2014, 11:41
Udrea: Îmi doresc ca în turul doi la prezidenţiale să intre candidatul PMP, nu Crin Antonescu

Întrebată, sâmbătă, la finalul lansării filialelor Turda şi Câmpia Turzii ale PMP, când ar putea fi stabilit candidatul partidului la prezidenţiale, Elena Udrea a spus că îşi doreşte ca toată dreapta politică românească să susţină un singur candidat în turul doi şi acela să fie al PMP.

VEZI ŞI Udrea: Sper ca PDL, Mişcarea Populară, Forţa Civică şi PNŢCD să se regăsească într-un proiect comun

„Cred că până la europarlamentare vom avea posibilitatea şi să purtăm discuţii cu partenerii din opoziţie, pentru a identifica cel mai bun candidat al spectrului politic de centru-dreapta pe care ar trebui să îl susţinem la prezidenţiale. Îmi doresc ca în turul doi să intre candidatul PMP şi nu Crin Antonescu. Eu nu îmi doresc să îl susţin pe Antonescu la Preşedinţie, eu îmi doresc ca toată dreapta politică românească să susţină un singur candidat în turul doi şi acela să fie al PMP. Dar dacă, din păcate, vom continua să ne certăm între noi, dacă vom continua să nu acţionăm uniţi în toate partidele de opoziţie din centru-dreapta, riscăm să ne trezim în situaţia ca în turul doi să-i avem candidaţi pe Ponta şi Antonescu. Ar fi o situaţie pe care nu o dorim şi pe care încercăm să o evităm, susţinând unitatea celorlalte partide de centru-dreapta şi să găsim un candidat care să îl bată pe Antonescu în primul tur şi să intre în turul doi”, a spus Udrea.

VEZI ŞI Blaga: Nu-i fac ochi dulci lui Antonescu, nu voi face niciodată pact de coabitare cu el sau cu Ponta

Întrebată de ce PMP nu îl poate susţine pe candidatul anunţat al PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, Udrea a arătat că partidul nu se cramponează în promovarea unui candidat care să fie şi membru al PMP.

„Cel care se va demonstra a fi cel mai bun candidat, acela va fi candidatul nostru. Ne-am dori să fie membru al PMP, dar tocmai ce criticăm orgoliile care opresc unitatea dreptei, deci nu ne cramponăm în a promova un candidat care să fie şi membru al PMP. Ne-am dori să fie aşa, dar vom susţine cel mai bun, cel mai credibil, cu cele mai mari şanse de a câştiga Preşedinţia”, a afirmat Udrea.

Potrivit acesteia, alegerile europarlamentare vor arăta care este liderul de centru-dreapta cu cea mai mare credibilitate şi aderenţă la electorat, iar de aceea, după europarlamentare, se va şti cu ce candidat se va merge în bătălia pentru prezidenţiale.

Elena Udrea a participat, sâmbătă, la Turda, la lansarea filialelor PMP Turda şi Câmpia Turzii, alături de lideri şi parlamentari PMP, printre care Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Laura Bota, Clement Negruţ, Florin Popescu, Florin Secară, Florin Gheorghe, Adrian Papahagi.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean declara, vineri, că „dacă dreapta nu are puterea să se adune” nu are nicio şansă la alegerile prezidenţiale şi va fi „o jucărie pe care actuala putere o va manevra cum va dori şi o va arunca la coşul de gunoi”, dialogul depinzând de reprezentanţii PDL şi PMP.

Întrebat în ce măsură mai este posibilă unificarea dreptei în condiţiile în care au plecat membri din PDL la Partidul Mişcarea Populară, Ioan Oltean declara: „Este regretabil că Mişcarea Populară nu îşi pune în aplicare ceea ce a hotărât, şi anume să construiască un partid cu nehotărâţi, nu luând de la PDL, dar asta e viaţa în România”.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză Europa că a „distrus România” în primul său discurs din Parlamentul European
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'