Băsescu şi Udrea, amintiri despre bileţelul roz trimis de Tăriceanu pentru a-l ajuta pe Dinu Patriciu

Preşedintele Traian Băsescu a amintit duminică de 'bileţelul roz' în discursul rostit la Cluj-Napoca, la dezbaterea despre statul de drept organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, transmite Agerpres. El a amintit românilor de acest moment pentru a exemplifica unde se afla mentalitatea politicienilor români la începutul primului său mandat.
Filip Stan
09 feb. 2014, 15:06
Băsescu şi Udrea, amintiri despre bileţelul roz trimis de Tăriceanu pentru a-l ajuta pe Dinu Patriciu

‘Aş vorbi foarte mult despre statul de drept, dar am să vă dau un simplu exemplu pentru că unul dintre actori este aici, doamna Udrea. Ca să ştiţi de unde am plecat şi unde am ajuns. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte despre un eveniment în care s-a vorbit despre un bileţel. I s-a spus bileţelul roz. Nu era roz, era galben. Dar vreau să înţelegeţi unde mi-am început mandatul din punct de vedere al funcţionării justiţiei. Mandatul meu a început de la nivelul la care primul-ministru nu avea nicio jenă să îi scrie preşedintelui ‘dragă Traian, te rog rezolvă problema de la parchet cu Dinu Patriciu. Semnat prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu’. Şi acest om nu a fost un om rău intenţionat. Dar aşa gândea clasa politică atunci şi în condiţiile în care toată campania mea fusese legată de ţepe’, a afirmat Băsescu.

El a dat acest exemplu pentru a arăta cât de mult a evoluat România din punct de vedere al respectării justiţiei în ultimii zece ani.

‘Astăzi sunt vreo şapte miniştri în închisoare ispăşind pedepsele, vreo 18 parlamentari şi mulţi alţii pe rolul instanţelor cu care nu ştiu ce se va întâmpla. Pentru mine a fost o jignire uriaşă acel bileţel. Adică ‘hai lasă ce ai spus în campanie, rezolvă problema aici între noi’. Şi de aceea mi s-a părut necesar să îl fac public. Dar ce mi se pare nedrept acum, când instituţiile statului au început să funcţioneze, când peste 20 de primari, alături de miniştri şi parlamentari au fost condamnaţi, câteva zeci de consilieri locali, peste 50 de directori de mari companii de stat sunt în închisori pentru abuz în serviciu sau pentru corupţie, mi se pare nedrept ca astăzi să spunem ‘ia uite, corupţia este mai mare ca oricând’. Nu, în ultimii ani statul a avut capacitate să-i arate pe corupţi, acea corupţie pe care nu o vedea nimeni până la terminarea mandatului lui Adrian Năstase’, a spus Traian Băsescu.

Elena Udrea, prezentă la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, a amintit cum s-au petrecut evenimentele, în 2007, cu ‘bileţelul roz’ şi cât a fost de ‘şocată’ de cererea premierului de atunci.

‘Îmi amintesc ce s-a întâmplat. După ce am devoalat acţiunea primului-ministru, care m-a şocat, pentru că eram intrată de curând, de doar un an, în politică şi am crezut în Alianţa D.A., care era un proiect frumos, am crezut că va avea cu totul altă abordare faţă de justiţie’, a declarat Elena Udrea.

Ea a spus că din cauza acelui bileţel a fost acuzată, la acel moment, de persoane din interiorul partidului, că ea ar fi fost cauza pentru care preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat şi, de asemenea, cauza care a dus la ruperea Alianţei D.A.

‘Au fost voci din interior care mi-au reproşat că s-a rupt Alianţa D.A. şi s-a ajuns ca preşedintele României să fie suspendat. Aici la Cluj a fost atunci un miting şi, pentru că eu eram casus belli, trebuia să fiu mai discretă. Şi un domn în vârstă mi-a spus ‘doamna Udrea, de ce a trebuit să scoateţi bileţelul’ ‘, a susţinut Elena Udrea, care a adăugat că în acele momente presa a prezentat denaturat povestea ‘bileţelului roz’.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Marcel Boloș confirmă: TVA-ul nu va crește
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!