Joi, de la ora 13.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Emil Hossu va fi depus la Biserica Mavroghin (Izvorul Tămăduirii), din Strada Monetăriei (lângă Muzeul Ţăranului Român), unde cei care l-au cunoscut pot să îi aducă un ultim omagiu.
Trupul neînsufleţit al lui Emil Hossu va fi depus la Teatrul Nottara vineri, între orele 12.00 şi 18.00.
Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seară, medicii SMURD neputând să-l resusciteze după intrarea în stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara în jurul orei 18.30. Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a spus că doctorii au fost chemaţi pentru că actorul Emil Hossu a leşinat, nemaifiind conştient. Medicii l-au găsit pe actor în stop cardio-respirator şi au început manevrele de resuscitare, care însă nu au reuşit. Decesul a fost declarat la 19.13.
Emil Hossu a făcut infarct, era cardiac cronic, probabil că nu au fost simptome, întrucât analizele şi investigaţiile ar fi pus în evidenţă suferinţa gravă, a declarat, joi, pentru Mediafax, directorul INML „Mina Minovici”, Dan Dermengiu. „Este vorba de tromboză coronariană acută cu obstrucţia completă a coronarei stângi chiar la origine, survenită pe fondul unei ateromatoze coronariene avansate şi favorizată de prezenţa unei anomalii coronariene congenitale la nivelul LAD (artera descendentă anterioara)”, a spus directorul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).
Actorul trebuia să joace miercuri seară în spectacolul „Aniversarea”, în regia lui Vlad Massaci, programat de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara.
Emil Hossu, care a murit la vârsta de 70 de ani, a fost actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”, Accident”, „Cel mai iubit dintre pământeni” şi „Balanţa”.