Directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Ionuţ Dan Adomniţei, ne-a declarat că, de foarte multe ori, copiii descoperiţi la cerşit au o stare de sănătate precară, iar analizele medicale ar permite diagnosticarea afecţiunilor de care suferă şi instituirea unui tratament.
Din cauza suspiciunilor apărute în ultimul timp, că somnul bebeluşilor ţinuţi în braţe de cerşetori ar putea fi indus cu alcool, somnifere sau droguri, directorul Adomniţei are în vedere şi efectuarea de analize toxicologice şi de determinare a alcoolemiei, scrie www.monitorulsv.ro.
Din punct de vedere financiar, setul uzual de analize poate fi efectuat de spital deoarece toţi copiii sunt asiguraţi medical, în baza legii, însă pentru alcoolemie şi testele toxicologice spitalul şi DPC trebuie să găsească sursa de finanţare. Ionuţ Dan Adomniţei este însă optimist, deoarece numărul copiilor şi mai ales al bebeluşilor folosiţi la cerşit în judeţul Suceava nu este foarte mare şi consideră că aceste analize nu ar fi o povară pentru bugetul spitalului.