DOSARUL TRANSFERURILOR: Procurorii cer închisoare CU EXECUTARE pentru fraţii Becali

DOSARUL TRANFSERURILOR. Fraţii Becali ar putea ajunge la închisoare. Procurorii cer pedepse cu închisoarea în dosarul Transferurilor. Singurul care a scăpat de acuzaţii este managerul Stelei, Mihai Stoica, deoarece faptele pentru care este inculpat s-au prescris. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) se pronunţă pe 25 februarie în dosarul Transferurilor, în care opt oameni din fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.
Romania TV
10 feb. 2014, 14:01
DOSARUL TRANSFERURILOR: Procurorii cer închisoare CU EXECUTARE pentru fraţii Becali

DOSARUL TRANFSERURILOR. Procurorul a solicitat în concluziile finale formulate la termenul de luni al Dosarului Transferurilor pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea, în cazul lui Mihai Stoica precizând că faptele s-au prescris conform noului Cod Penal.

Pentru inculpaţii Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Nețoiu, procurorul a cerut închisoare cu suspendare.

Concluziile procurorului au fost următoarele:

George Copos – pedeapsa de închisoare cu executare pentru o perioadă de la 1 la 5 ani;

Jean Pădureanu – pedeapsă de trei ani cu suspendare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Mihai Stoica – în cazul său faptele incriminate sunt prescrise conform noului Cod Penal (intrat în vigoare la 1 februarie);

Cristian Borcea – pedeapsă cu executare de şapte ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel ;

Ioan Becali – pedeapsa cu executare de opt ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Victor Becali – şapte ani cu executare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

Gheorghe Neţoiu – aceeaşi pedeapsă stabilită de Curtea de Apel, trei ani cu suspendare;

Gheorghe Popescu – s-a solicitat pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, la fel ca în precedenta soluţie a Curţii de Apel

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) se pronunţă pe 25 februarie în dosarul Transferurilor, în care opt oameni din fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Avocaţii inculpaţilor din dosarul ‘Transferurilor’ au declarat luni că clienţii lor vor să meargă la mediator, în vederea împăcării cu cluburile pe care Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că le-au păgubit.

Cei opt oameni din fotbal au cerut luni la Curtea de Apel Bucureşti să beneficieze de o lege mai favorabilă, respectiv noul Cod penal, care prevede printre altele stingerea unui conflict în faţa unui mediator.

Frații Victor și Ioan Becali, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea și Gheorghe Nețoiu, au răspuns afirmativ luni la întrebarea judecătorului de la Curtea de Apel care judecă dosarul Transferurilor dacă sunt de acord să presteze muncă în folosul comunității.      

Astfel, Jean Pădureanu, George Copos, Cristian Borcea, Gheorghe Neţoiu, Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Victor şi Ioan Becali vor trebui să se împace cu părţile vătămate Gloria Bistriţa, FC Rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Oţelul Galaţi, CFR Cluj, Federaţia Română de Fotbal, Liceul cu program Sportiv ‘Banatul Timişoara’, FC Dinamo 1948 SA. 

Cei șapte oameni din fotbal au spus că sunt de acord cu acest lucru, deși se consideră nevinovați. Singurul care a spus că nu ar fi de acord cu această măsură a fost Jean Pădureanu care a invocat starea de sănătate precară.

După audierea lui Victor Becali, avocații inculpaților au cerut schimbarea încadrării juridice a clienților lor, invocând mai multe articole din noul Cod penal.Potrivit acestora, infracțiunile de evaziune fiscală și înșelăciune au fost reduse, în acest fel reducându-se și termenul de prescripție în cazul inculpaților din dosarul Transferurilor. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai 2013 să trimită spre rejudecare la CAB dosarul ‘Transferurilor’, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul Clubului Rapid, George Copos.

CAB a mai decis atunci alte condamnări: trei ani de închisoare cu suspendare pentru Jean Pădureanu, finanţatorul de la Gloria Bistriţa, patru ani de închisoare pentru Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, şapte ani de închisoare cu executare în cazul lui Cristian Borcea, fost finanţator al FC Dinamo Bucureşti, opt ani de închisoare cu executare pentru fostul impresar Ioan Becali, şapte ani de închisoare cu executare pentru impresarul Victor Becali, trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul angajat al firmei ‘Becali sport’ Gică Popescu şi trei ani de închisoare cu suspendare pentru Gheorghe Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo.

Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpaţi la plata unor despăgubiri către ANAF şi către cluburile sportive implicate, precum şi instituirea de sechestru asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei opt oameni din fotbal au declarat recurs. 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!