Antonescu, despre USD: PSD îşi ascunde numele după o alianţă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că PSD şi PC se ascund în spatele alianţei USD, menţionând că este un comentariu "maliţios" şi "amical".
Romania TV
10 feb. 2014, 20:55
Antonescu, despre USD: PSD îşi ascunde numele după o alianţă

Crin Antonescu, întrebat fiind cum vede constituirea USD, alianţă între PSD, UNPR şi PC, cu un acronim asemănător USL, a răspuns:

„Aş putea fi maliţios, dar la modul amical dacă se poate spune aşa, că iar PC se ascunde după o alianţă, dar de data asta şi PSD îşi ascunde numele după o alianţă. Nu, nu este vorba despre nicio confiscare, eu cred că toată lumea deosebeşte, înţelege şi în orice caz noi care mergem sub sigla noastră trei litere care nu seamănă cu celelalte trei nu avem nicio confuzie – PNL”, a spus Antonescu, la România TV.

Liderul liberal a spus că ştia de încheierea alianţei dintre PSD, PC şi UNPR, arătând că luni s-a formalizarea această „miniconstrucţie”.

Antonescu a spus că în cazul în care PNL ar fi candidat pe liste comune cu PSD la alegerile pentru PE ar fi fost un dezavantaj.

„Nu este un risc sau în orice caz eu nu îi văd partea de risc, îi văd partea de şansă. USL nu este făcută să dureze o veşnicie. PNL este un partid care mai mare, mai mic, la putere sau în opoziţie nu şi-a abandonat niciodată identitatea şi din punctul meu de vedere acesta era dezavantajul cel mai mare al unei participări pe liste comune, faptul că PNL nu apărea”, a spus liderul liberalilor.

Preşedintele PNL a mai spus că PC a încheiat alianţa USD din cauza neînţelegerilor cu liberalii. 

„Eu nu mă înţeleg cu ei nu pentru că şi-au făcut USD. Ei şi-au făcut USD pentru că nu ne înţelegem noi”, a afirmat Antonescu.

El a precizat că PNL şi-a dorit să candideze pe liste separate la europarlamentare pentru a-şi delimita poziţia politică.

De asemenea, liderul PNL a comentat în emisiunea televizată scenariul în care ar deveni şef al statului, poziţie din care l-ar putea nominaliza pe Traian Băsescu în funcţia de premier.

„Din punctul meu de vedere, este inacceptabil fie să şi discut, pentru că nu am în spatele meu după atâţia ani de politică, buni sau răi, această reputaţie. Nu eu, a doua zi după o victorie copleşitoare, m-am dus să închei pact cu Traian Băsescu. Nu eu, a doua zi după ce şapte milioane jumătate de români au votat într-un fel, m-am dus să-mi dea Barroso lista de comenzi ca la chelneri. Nu eu am făcut aceste lucruri, deci nu împotriva mea se poate îndrepta suspiciunea că mi-aş bate joc de milioane de voturi ca să-l pun pe Traian Băsescu prim-ministru”, a afirmat Antonescu.

Preşedinţii PSD, UNPR şi PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că această aliaţă electorală este formată din trei din cele patru partide din USL şi are două din cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă sută la sută din mesajele cu care USL a câştigat alegerile.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!