‘Încurajăm oamenii de afaceri români şi palestinieni să beneficieze de oportunităţile create şi să transforme declaraţiile politice în fapte, în realităţi economice. Oportunităţile vizează multe domenii de activitate precum infrastructura, turismul, lucrări publice, industrie, agricultură, sănătate, ordine publică. România poate deveni o sursă constantă de importuri pentru Palestina prin oferta din domeniul energiei, echipamentelor energetice, IT, materiale de construcţii, vehicule, utilaje de construcţii, mobilă, textile sau produse alimentare. Dorim o mai mare implicare a sectorului privat prin organizarea de misiuni economice în cele două ţări şi prin participarea la târguri şi expoziţii’, a subliniat ministrul Titus Corlăţean.
Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat Forumul oamenilor de afaceri români şi palestinieni, cu prilejul vizitei în România a unei delegaţii de oameni de afaceri palestinieni precum şi pentru susţinerea celei de a doua ediţii a Comitetului Interguvernamental româno – palestinian.
Cu acest prilej, a fost înmânat primul Acord de cooperare semnat prin corespondenţă între CCIR şi Federaţia Palestiniană a Camerelor de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Tot în cadrul Forumului oamenilor de afaceri s-a înmânat Acordul de constituire a Consiliului de Afaceri Româno – Palestinian.
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi omologul său palestinian, Riad Al-Malki, au semnat miercuri dimineaţă Acordul între Guvernul României şi Guvernul Palestinei cu privire la eliminarea obligaţia vizei pentru titularii de paşapoarte diplomatice.
De asemenea, cei doi miniştri au mai semnat şi Protocolul de cooperare între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe al Palestinei, precum şi Memorandumul de înţelegere cu privire la cooperarea economică între guverne.
‘Parteneriatul cu Palestina este unul profitabil, iar oamenii de afaceri români au multe oportunităţi de business. Parteneriatul cu sectorul privat este foarte important pentru noi’, a spus ministrul palestinian al Afacerilor Externe, Riad Al-Malki.
Delegaţia oamenilor de afaceri palestinieni este condusă de preşedintele Asociaţiei Palestiniene a Oamenilor de Afaceri, Mohamed Al Masrouji şi este formată din 13 reprezentanţi ai unor companii cu activitate în domenii precum construcţii, materiale de construcţii, piese auto, energie regenerabilă, textile, lemn şi mobilă, produse alimentare şi procesare produse alimentare.