Printre beneficiari se numără angajaţi din sănătate, educaţie, asistenţă socială sau direcţii judeţene, informează ziarulevenimentul.ro.
În total, bugetul pentru sporuri în cazul a 29 de instituţii se ridică în anul 2014 la 37,2 milioane lei.
Citeşte şi Cine ar putea beneficia de înjumătăţirea ratelor la credit
O altă majorare este în cazul salariilor de bază. Pe lângă acestea, unii bugetari mai primesc alocaţii pentru transportul la şi de la locul de muncă, tichete cadou sau drepturi salariale câştigate în instanţă. Angajaţii din administraţia judeţeană vor încasa în acest an sporuri în valoare totală de 37,2 milioane lei. Cei mai mulţi bani suplimentari îi vor ridica salariaţii din medii de activitate precum sănătatea, serviciile sociale şi învăţământ.
Citeşe şi Un primar din Gorj trebuie să dea înapoi sporul pentru înjurături. Suma e colosală
Faţă de anul trecut, valoarea fondurilor alocate pentru sporuri a crescut, în unele cazuri, cu peste 37%. Printre sporurile care rotunjesc veniturile bugetarilor se numără cel de stres, de antenă, lucrul pe timpul nopţii, merit, spor de arhivă sau sporul special pentru personalul didactic.
Beneficiarii provin din aproape 30 de instituţii (spitale, direcţii judeţene, unităţi de învăţământ, unităţi medico-sanitare, aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean etc.).
Citeşte şi SPORURI salariale la MAI. Nu o să-ţi vină să crezi cine spune că lucrează în condiţii periculoase
O parte din sporurile din administraţia judeţeană sunt prevăzute în bugetul propriu al CJ Iaşi. „Angajaţi ai CJ (198 la număr, n.r.) beneficiază, conform legii, de un spor de arhivă şi unul de antenă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi, Marius Pârciu.